h

SP: politiek uit het hart.

17 november 2007

SP: politiek uit het hart.

Geen bouwvergunning, maar toch bouwde de werkgroep SP Hoogeveen een indrukwekkende klaagmuur in de Hoofdstraat. Op het 2,5 meter hoge gevaarte van 5 meter breed, prijkte een aangepast SP-logo in de vorm van een hart. Een vette knipoog naar: 'Hartstocht in Hoogeveen', het thema van het programma, waarmee Hoogeveen haar inwoners in het hart wil raken en sluiten. En dat wil natuurlijk ook de SP op politiek terrein. De actie leverde 21 wensen van bewoners op.

Maar liefst 45% van de klachten, wensen had betrekking op de beperkte uitgaansmogelijkheden voor de jeugd. Men ziet met lede ogen de jeugd vertrekken naar Beilen (Skopje), Balkbrug (Takens) en zelfs naar Duitsland. De culturele gemeente van Drenthe is weinig creatief op dat gebied, met name voor de jeugd van 14 - 18 jaar.

"De situatie in Drenthe is schandelijk" klonk onlangs uit onverdachte mond over de WMO. Dit bleek uit het hart gegrepen van een aantal oudere klagers die de uitholling van de (thuis)zorg aan den lijve ondervinden. Waarom een stop op de (thuis)zorg terwijl er geld genoeg lijkt te zijn? Daarnaast waren er een tweetal reacties die aandacht vroegen voor de voorzieningen voor gehandicapten, enkele reacties over de slechte behandeling van de minima, een tweetal suggesties om de hondenbelasting weer in te voeren en klachten over de huidige tarlijke wegwerkzaamheden in de stad. Verder kwamen er een aantal individuele klachten binnen

De werkgroep is bezig om de reacties te bestuderen en te bekijken hoe zij hier het beste op kan reageren.

U bent hier