h

Nieuws van de afdeling

1 juni 2024

Raad stemt in met bouw van luxe woningen aan de Schoolstraat in Fluitenberg, SP uit zorgen.

Donderdag 30 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met de bouw van vijf vrijstaande huizen aan de Schoolstraat in Fluitenberg. Ondanks de roep van inwoners om betaalbare woningen, zijn deze woningen vooral bedoeld voor kapitaalkrachtige mensen. De SP is niet tegen woningen voor de rijken, maar vreest voor scheefgroei in de woningmarkt. Onlangs werd ook een bestemmingsplan goedgekeurd voor de bouw van vrijstaande woningen in De Erflanden, waar de SP eveneens tegen stemde. Hoewel er betaalbare woningen worden gebouwd, vreest de SP dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden vanwege stijgende bouwkosten. 
Lees verder
27 mei 2024

SP trapt campagne af in Hoogeveen met symbolische cheque van 12,7 miljard

Foto: Dirk Ruijne / Markt Hoofdstraat Europese verkiezingen

De Drentse SP heeft op zaterdag 25 mei de aftrap gegeven voor de Europese verkiezingscampagne van 6 juni. In Hoogeveen tekenden kandidaten Fenna Feenstra (nummer 2 op de lijst) uit Garrelsweer en Lisanne Zandvliet (nummer 28) uit Beilen als eersten een symbolische cheque van 12,7 miljard euro voor Nederland. Met deze actie verzamelt de SP steun voor hun initiatiefwet om multimiljonairs een belasting van 5% te laten betalen op vermogen boven de 5 miljoen euro.

Lees verder
23 mei 2024

We bellen

Foto: Simon Zandvliet

Een warme zomeravond de geur van versgebakken pizza's in de lucht, het geluid van telefoongesprekken. Gelach galmt door de ruimte. We deden een belronde. De Europese verkiezingen komen er aan!

Lees verder
24 maart 2024

Kadergroep pakt de draad weer op

Foto: Henk Boer

Door Corona even uit het veld geslagen,maar nu weer volop terug: De Kadergroep.

Lees verder
3 maart 2024

Hoogeveen op SP Congres in Bussum

Foto: SP
Op 2 maart waren leden uit de afdeling Hoogeveen aanwezig op het 29e Congres van de SP. In Het Spant in Bussum werd afscheid genomen van Lilian Marijnissen en Tiny Kox, maar ook werd er een nieuw partijbestuur gekozen en werd het verkiezingsprogramma voor de Europese Verkiezingen vastgesteld. 
Lees verder

Pagina's

U bent hier