h

Nieuws van de afdeling

10 juni 2020

Met de beste bedoelingen voor de WSW

Foto: DvhN / dvhn.nl

Even was Alescon landelijk nieuws. Het voormalig WSW-bedrijf van een zestal Drentse gemeentes bleek de CAO te ontduiken, zo oordeelde de rechter. De rel rond ex-directeur Moorlag van Alescon en het falende WSW-beleid van staatssecretaris Klijnsma kent echter nog enkele nabranders. Uit de jaarrekening van het inmiddels opgeheven Alescon blijkt dat de deelnemende gemeentes in 2019 nog ruim een miljoen moeten nabetalen aan loonbelasting vanwege al te creatief boekhouden. Voor Hoogeveen is de strop 220.000 Euro.

Lees verder
28 mei 2020

0% is genoeg: Stop de huurverhoging

Foto: SP

Nul is genoeg. Naar de mening van de SP is het onbestaanbaar dat verhuurders in crisistijd huurverhoging vragen. De SP Hoogeveen heeft daarom de woningstichtingen die actief zijn in de regio opgeroepen af te zien van huurverhoging per 1 juli van dit jaar.

Lees verder
4 mei 2020

Dankzij verzet tegen onrecht kunnen we de vrijheid vieren

Foto: SP
Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van oorlog en geweld, op 5 mei vieren we de bevrijding. 
Lees verder
20 april 2020

Gemeente moet toezien op veilig werken in thuiszorg en jeugdzorg

Vanwege het Corona virus zijn er geen inwoners die geen huishoudelijke zorg of wijkverpleging krijgen, zegt de gemeente. De gemeente houdt echter de vinger aan de pols. Wanneer een zorgaanbieder in de problemen komt, wordt in overleg de zorg op een andere manier overgenomen. Dat antwoordt het College op vragen van de SP.
Lees verder
18 maart 2020

Motie erosie gemeentebegroting overgenomen

Een motie van de SP fractie, mede ingediend door SGP, D66 en Gemeentebelangen werd uiteindelijk unaniem aangenomen. Hoogeveen moet meedoen aan een landelijk onderzoek om aan te tonen hoe de rijksbezuinigingen op de gemeentebegrotingen steeds meer gemeentes in de problemen brengen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier