h

Niet splitsen maar spritsen.

31 december 2007

Niet splitsen maar spritsen.

De SP steunt de stakers van Stork Aerospace Hoogeveen bij hun actie voor het behoud van Stork. Onder het motto "Niet splitsen maar spritsen" deelden SP-ers van de Provinciale Staten fractie en van de SP-Hoogeveen in de kantines van Stork Fokker sprits koeken uit aan de aanwezige werknemers. De SP had zelfs een Stork Fokker lied gemaakt voor deze bijeenkomsten.

Renee Westerhof (statenlid SP), voormalig voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van Stork maakt zich zorgen over de opkoop van Marel (IJsland): "Als dit doorgaat worden de Fokker activiteiten mogelijk gesloten. De vliegtuig markt staat onder druk en niemand zit te wachten op een overname van deze tak. Sluiten betekent ontslag voor 850 werknemers in deze sector. Daarboven komen nog eens enkele honderden van toeleveringsbedrijven. Dit wordt een hele slag voor de werkgelegenheid in Zuid Drenthe. Stop dan maar met de promotie van hoogwaardige technologieën in Drenthe", meent Westerhof. "We kunnen toch niet met droge ogen de vliegtuigtechniek weg laten lekken?"
De Drentse SP fractie wil zich politiek inzetten voor het behoud van Stork Aerospace Hoogeveen. Fractie voorzitter Philip Oosterlaak ziet wel mogelijkheden de provincie en 2e kamer bij deze problemen te betrekken. "Met de contacten die we nu in Hoogeveen hebben gebouwd willen we samen aan de slag. Hoogeveen heeft al ellende genoeg gehad met werkgelegenheid. De geschiedenis hoeft zich niet te herhalen".

U bent hier