h

SP Hoogeveen viert oprichtingsfeest

8 maart 2009

SP Hoogeveen viert oprichtingsfeest


HOOGEVEEN - "Natuurlijk is en blijft de SP te vinden in buurten en bedrijven. Dat is onze eerste taak. Daar gaan we gewoon mee door", vindt de kersverse voorzitter van de SP afdeling Hoogeveen, Martin Benjamins.


Benjamins werd samen met zeven andere SP-ers tijdens het oprichtingsfeest in het bestuur van de afdeling gekozen.
"De SP groeit in Hoogeveen als kool. Dat maakt het mogelijk steeds meer dingen aan te pakken. De afgelopen tijd waren we onder andere actief voor werknemers van Alescon, met ons onderzoek naar de gevolgen van sluiting van bibliotheekfilialen en tegen wachtlijsten bij verzorgingshuizen. En er volgt meer."

Vrijdagavond 6 maart was het gezellig druk in het Podium. Een gezellige drukte met een officiëel tintje. De SP is in Hoogeveen al geruime tijd
actief. Het werd volgens de Hoogeveense SP-ers daarom tijd om als zelfstandige afdeling Hoogeveen met een eigen bestuur verder te gaan. Maar
naast de verkiezing van het bestuur, was er muziek van "De Zus van Hans" en alle gelegenheid elkaar te spreken in Het Podium te Hoogeveen.

Benjamins: "Een heel geslaagde avond. Niet alleen vanwege de mooie zaal en het strakke optreden van de band. Het is voor ons een mijlpaal. Hoogeveen en de SP gaan prima samen. Veel actieve SP-ers en nu ook een bestuur waar ik veel vertrouwen in heb. Een mooie mix van jong en oud, zowel mannen als vrouwen. Een gemêleerd gezelschap met verschillende achtergronden."

De SP is komend weekend te vinden op de Hoofdstraat. Mensen kunnen meedoen met acties tegen de verkoop van Essent. Volgens de SP hoort de energievoorziening in overheidshanden. De provincie Drenthe en de gemeentes moeten verder kijken dan het cashen van de nodige miljoenen. Het is nog niet te laat om verkoop te voorkomen.

U bent hier