h

Met de bakfiets de Hoofdstraat op!

25 mei 2009

Met de bakfiets de Hoofdstraat op!


Afgelopen zaterdag 23 mei zijn we met een bakfiets de Hoofdstraat op geweest, om het winkelende publiek er op de komende Europese Parlementsverkiezingen te wijzen.

Om 10.00 uur begonnen Dirk en John de bakfiets met SP posters te beplakken en het volladen van de laadruimte met sponsjes, folders en ZO-kranten. Of het nu aan het prachtige weer lag, of aan de bakfiets, de mensen waren bijzonder vriendelijk en enthousiast. We hadden op onze rondes in de Hoofdstraat veel bekijks en de sponsjes, folders en kranten werden over het algemeen goed aangenomen.
Ook was de gelegenheid aanwezig om "een praatje"met ons te maken.Het viel ons op dat velen het eens waren met de leus: "Minder Brussel". Er waren zelfs mensen die speciaal achter ons aankwamen om ook een pakketje te vragen. Verschillende mensen hebben aangegeven op onze SP te zullen stemmen.

Vanaf 13.00 uur hebben Martin en Gary het van John en Dirk overgenomen en ze gingen door tot ongeveer 15.30 uur. Ook de middag was zeer geslaagd en we hebben geweldig veel respons gekregen. De bak van de bakfiets was na afloop helemaal leeg.
Met de bakfiets er op uit is zeker voor herhaling vatbaar wat ons betreft. Het ging echt SUPER!!!

Wat ons betreft gaan we vaker met de bakfiets de Hoofdstraat over. Zo zijn we lekker mobiel, en opvallend. Na de zomer zullen we dan ook met enige regelmaat op onze mooie Hoofdstraat te vinden zijn, en wellicht dat we af en toe ook eens o bezoek gaan in één van onze prachtige dorpen.

Met deze actie hebben we dus veel positieve respons ontvangen. De bakfiets viel erg op, en daardoor kwamen de mensen ook sneller naar ons toe, om ons te overladen met vragen. Of ze wilden een leuke informatie-pakketje. We hebben de mensen duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om te stemmen. Iedere verloren stem gaat immers automatisch naar de grootste partij, zo zou je het tenminste kunnen beschouwen.
Veel mensen gaven aan minder BRUSSEL te willen, en dat Nederland zij eigen identiteit moet behouden. Nederland moet niet te volgzaam zijn naar Europa toe, en Nederland moet vooral niet zich telkens voor he Brusselse karretje te laten spannen.

De SP is niet TEGEN Europa, de SP is VOOR minder Brussel.

U bent hier