h

Politiek geruis van Martin Benjamins op Radio Hoogeveen

15 juni 2009

Politiek geruis van Martin Benjamins op Radio Hoogeveen


Zaterdag 13 juni jl. was de voorzitter van de SP Hoogeveen, Martin Benjamins, te gast bij het radioprogramma "Ontbijt met politiek geruis", van Radio Hoogeveen, welke live wordt uitgezonden vanuit de Hema te Hoogeveen.

Naast de twee gebruikelijke presentatoren, Arnaud Bottenheft en Aad van der Kaaden, zaten Martin Benjamins en Janke Douwma van D66 aan tafel.
Het onderwerp van het gesprek ging over de Gemeenteraadsverkiezingen in 2010 waar de D66 en SP mogelijk aan mee gaan doen.


Benjamins gaf aan dat de SP Hoogeveen al druk bezig is met de voorbereidingen voor deze verkiezingen. Maar Benjamins vertelde ook dat het Partijbestuur van de landelijke SP uiteindelijk beslist over deelname. D66 is ondertussen ook al flink bezig met de voorbereidingen. Beide partijen gaven aan dat de uitslag voor een gedeelte af zal hangen van de landelijke politiek, maar beide partijen rekenen toch al gauw op zo'n 2 à 3 zetels.

"Natuurlijk hopen we op meer, en we zullen ons goed gaan profileren in de Gemeente", aldus Benjamins. Waarna de presentatoren reageerden met de vraag wat de SP tot nu toe al bereikt heeft in Hoogeveen. “Heel veel” reageerde Benjamins, “om enkele acties te noemen: de oversteekplaats Schutstraat/Reviusweg, de bibliotheek actie en het onderzoek bij WSW bedrijf Alescon”. Tot slot vroegen de presentatoren de politieke vertegenwoordigers een aantal speerpunten van hun partij te noemen. Waar gaan we voor in 2010. Het verkiezingsprogramma is nog niet klaar, maar toch wist Benjamins nu al een aantal speerpunten aan te wijzen: De woningbouw en de zorg. Na een half uur aan tafel gezeten te hebben was het de beurt aan vertegenwoordigers van de lokale CDA en VVD om in te gaan op de begrotingen van de Gemeente Hoogeveen.

U bent hier