h

Demonstraties tegen AOW-verslechtering

23 november 2009

Demonstraties tegen AOW-verslechtering


Assen/Hoogeveen - Zaterdag was er een grote demonstratie van de FNV tegen de AOW-verslechtering in het hele land. Ook vanuit Hoogeveen vertrok een bus naar Assen, waar de demonstratie plaats vond in de TT-hal. Natuurlijk was ook de Hoogeveense SP-afdeling met een flinke groep vertegenwoordigd.

In de TT-hal was een vrolijk optreden van de cult-groep 'Diep Triest'. Maar het ging natuurlijk om een serieuze zaak. Diverse sprekers, waaronder Sinterklaas, staken de mensen een hart onder de riem. 'Deze AOW-verslechtering is nog maar het begin.

Ook de zorgtoeslag staat ter discussie, wat gaat er straks gebeuren met de WW, de WAO en het minimum inkomen? We zullen als Nederlanders onze stem moeten laten horen en niet passief achter blijven zitten.' 'Het enige wat nu besloten is, is dat we twee jaar langer moeten werken. De uitzonderingen voor zwaar werk die ons zijn beloofd moeten worden ingevuld door de sociale partners. Wat komt daarvan terecht?' 'Ons pensioen, ons eigen geld waar we zelf voor gespaard hebben, daarvan wordt gewoon twee jaar afgepakt. Dat laten we toch zomaar niet gebeuren!' De demonstranten die uit alle hoeken uit het Noorden van het land waren aangekomen waren het roerend eens. De AOW-plannen mogen niet doorgaan!

Zelfs de Sint, alhoewel al ruimschoots de 65 gepasseerd, is tegen de verhoging van de AOW-leeftijd

De SP'ers waren voor de TT-hal al flink aan het uitdelen

Tegeb 11 uur was de hal al zowat volgestroomd

Dirk en Philip in de bus. "Op naar Assen!"

U bent hier