h

Plannen tegen sloop 'De Arend'

5 december 2009

Plannen tegen sloop 'De Arend'


Domesta heeft plannen om over vijf jaar flatgebouw 'de Arend' te slopen. Driekwart van de bewoners is daar niet blij mee. Zij wonen er met veel plezier, vaak al tientallen jaren. Het gebouw is nog prima in orde. Met een kleine verbouwing van de appartementen kunnen bepaalde ruimtes zelfs nog vergroot worden.

Ook de SP is het er niet mee eens dat de flat gesloopt moet worden. Het is nu al moeilijk om betaalbare woningen te vinden in Hoogeveen, dat wordt nog erger met de sloop van deze 99 appartementen. Bovendien is de flat ooit met gemeenschapsgelden neergezet en geeft het geen pas dat Domesta het gegeven paard naar de slacht brengt.

De SP heeft een bewonersavond georganiseerd waar Paulus Jansen, bouwkundige en fractielid van de SP in de Tweede Kamer, komt vertellen wat de bewoners kunnen doen om sloop tegen te gaan. Ook zal hij in het algemeen vertellen hoe de woningbouwcoöperaties er momenteel voor staan en wat de landelijke politiek daar mee van doen heeft. Ook voor anderen dan bewoners van de Arend zal deze avond dus interessant zijn.

Iedereen is van harte welkom op 11 december om 19.30 uur in de Ichtuskerk (Rozenstraat).

U bent hier