h

SP Hulpdienst: Ernstig zieke cliënt van de Hulpdienst ontvangen bij PvdA Wethouder Wietze v/d Zwaag.

13 februari 2010

SP Hulpdienst: Ernstig zieke cliënt van de Hulpdienst ontvangen bij PvdA Wethouder Wietze v/d Zwaag.


De SP Hulpdienst reikt vele mensen de helpende hand. Meestal zijn het mensen die hulp nodig hebben met gemeentelijke en/of maatschappelijke instanties, waarbij ze het idee hebben dat ze er niet verder uit kunnen komen.

De Hulpdienst biedt met haar ruime ervaring dan ook vaak een toegang tot deze verschillende instanties, en kunnen op deze manier de cliënten bijstaan. Gezien de vele connecties van de Hulpdienst komen er ook vragen binnen waarbij de mensen hun hart willen luchten ten opzichte van het gevoerde beleid in onze gemeente. Zo ook een cliënt welke zijn hart wilde luchten over het voorgenomen gemeentelijke beleid betreffende de verhoging van de grafrechten.

Deze cliënt mocht, onder het genot van een kopje koffie, zijn hart luchten bij wethouder v/d Zwaag. De beste man is het niet eens met de voorgestelde verhoging van de grafrechten, het gaat  voor veel mensen wel héél erg duur worden. Wethouder v/d Zwaag heeft in duidelijke taal aan deze cliënt laten weten wat het standpunt van de PvdA hierin is.

De PvdA-fractie, en daarmee ook de PvdA-wethouder, is van mening dat er best iets meer gevraagd mag worden om tot een eerlijker verdeling van kosten onderhoud te komen. De kosten van een graf gaan stapsgewijs omhoog. In 2016 zal een graf ruim € 5000 gaan  kosten. Daarna zal er voor de komende 20 jaar ook een kleine bijdrage gevraagd worden voor het onderhoud van de begraafplaatsen. Alle begraafplaatsen in de Gemeente Hoogeveen zijn qua afmeting vergelijkbaar met ongeveer 23 voetbalvelden, aldus v/d Zwaag. In de "nieuwe" Raad zal er zeker opnieuw over gepraat worden.

De cliënt heeft de Wethouder nog enkele ideeën aan de hand gedaan, waardoor de begraafplaatsen een netter aanzien krijgen en op het onderhoud flink bespaard kan worden.

(Dit artikel is op verzoek van de cliënt gepubliceerd)

U bent hier