h

ONTBIJT MET POLITIEK GERUIS: DE AREND

6 oktober 2010

ONTBIJT MET POLITIEK GERUIS: DE AREND

Aanstaande zaterdag is het programma "Ontbijt met politiek geruis" op Radio Hoogeveen te beluisteren. De onlangs aangestelde straatcoach Steven Sleurink stelt zich voor en onze eigen Bianca de Vos gaat praten over het behoud van torenflat de Arend.

Amper een jaar geleden kondigde woningbouwcorporatie Domesta aan af te willen van de Arend. De torenflat zou moeten worden gesloopt en daarvoor in de plaats zouden er nieuwe woningen moeten komen. Dit stuitte van begin af aan op verzet van de bewoners. De SP heeft de bewoners een hart onder de riem gestoken en dankzij een informatie-avond, waarbij SP Kamerlid Paulus Jansen zijn visie gaf over de Arend, werd de discussie aangezwengeld.

De Arend blijkt volgens Jansen in prima staat, en hij vond dat de bewoners dan ook in opstand moesten komen tegen de mogelijke sloop. De belangenvereniging van de bewoners van de Arend heeft daarom om een second opinion gevraagd, en de eerste resultaten van dit onderzoek zijn onlangs bekend gemaakt. De Arend is technisch in orde en met slechts kleine aanpassingen kan de flat weer jaren vooruit. Domesta geeft echter wel aan dat zei het laatste woord zullen houden, en dat betekend dat, ondanks de adviezen, sloop nog steeds tot de opties behoort.

Bianca de Vos zal daarom met Taco de Vries van de woningbouwvereniging Domesta en vertegenwoordigers van de bewonerscommissies van de Arend gaan praten over de toekomst van de Arend.

Ontbijt met politiek geruis is zaterdag 9 oktober rechtstreeks te volgen op Radio Hoogeveen van 9.00-10.00 uur. Deze aflevering wordt rechtstreeks opgenomen in het restaurant van de Hema.

U bent hier