h

ALESCON WERKT NIET MEE AAN ACTIE TEGEN ARMOEDE

16 november 2010

ALESCON WERKT NIET MEE AAN ACTIE TEGEN ARMOEDE

In tegenstelling tot SW-bedrijven Reestmond (Meppel e.o) en Emco (Emmen/Coevorden e.o.) werkt Alescon niet mee aan de aangekondigde poortacties tegen armoede. Deze poortacties, onder de noemer "Armoede werkt niet", worden bij alle SW-bedrijven in Drenthe gehouden op donderdag 18 november. Er wordt handtekeningen verzameld voor een petitie tegen de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen voor WSW'ers en WAJONG'ers.

Actie prematuur
De directie van Alescon laat weten niets te zien in de actie van de SP: "Alescon vindt deze actie van de SP pr�matuur, zeer voorbarig en acht het niet juist, zolang er geen besluitvorming in de Tweede Kamer heeft plaatsgevonden, medewerkers ongerust te maken." aldus Wim Blaauw directiesecretaris van Alescon naar aanleiding van een telefoongesprek met John van Steinvoorn, hulpdienstmedewerker van de SP Hoogeveen.

En toen bekend was geworden dat collega SW-bedrijven Reestmond en Emco de actie wel van harte ondersteunen heeft de SP Alescon nogmaals verzocht om aan deze actie haar medewerking te verlenen. Directeur Albert Bruins Slot gaf stellig aan niet mee te willen werken: "Wij zijn bezig om met name onze CDA en VVD bestuursleden te activeren om de CDA en VVD kamerleden te bestoken. Dat past van oudsher niet in het CDA/VVD denken, maar moet nu wel gebeuren."

Hiermee lijkt Alescon te wedden op het verkeerde paard, immers coalitiepartijen VVD en CDA hebben in hun regeerakkoord de bezuinigingen op
SW-bedrijven en op WSW'ers en WAJONG'ers zelf opgesteld, het lijkt dan ook geenszins voor de hand te liggen dat beide partijen dit bezuinigingsvoorstel aan willen passen.

Zie www.armoedewerktniet.nl

U bent hier