h

SP Hoogeveen ondersteunt staking TNT'ers

10 december 2010

SP Hoogeveen ondersteunt staking TNT'ers

door Jeroen Pomper - De postbezorgers van de TNT staken voor het behoud van hun banen. TNT wil maar liefst 11.000 banen schrappen waarvan enkele duizenden gedwongen ontslagen. De SP staat volledig achter de acties van de bonden, die willen dat TNT het plan duizenden mensen op straat te zetten, uit hun hoofd moet halen.

SP'er Jeroen was om 10.00 uur aanwezig bij de vestiging in Hoogeveen. "Ik dacht dat er wel meer SP'ers zouden zijn, want een echte SP'er werkt toch niet?" riep een staker met een cynische blik in zijn ogen. Maar ook SP'ers zijn gewoon mensen die voor hun brood arbeid moeten verrichten.
TNT-2
Even na tienen kwam een dubbeldekkerbus aangereden met nog meer stakers, en die deelden warme koffie en kippensoep uit aan hun medestakers.
De stemming werd dan ook steeds beter. "De meesten zijn al zat van het staken, ze zien er geen heil meer in. Maar we gaan door, we willen niet dat er straks duizenden mensen op straat komen te staan terwijl we er wel degelijk iets aan kunnen doen" aldus één van de tientallen aanwezige stakers.
TNT3
Een stakingsleider van de FNV nam het woord, en gaf aan dat de massa-ontslagen eigenlijk pure onzin zijn. Want er is voldoende werk, zowel in de postbezorging als pakketdienst. Maar die laatste tak wordt verzelfstandigd, en om het personeelstekort aan te vullen worden er veel uitzendkrachten aangenomen. En dat terwijl er duizenden postbezorgers hun baan dreigen te verliezen. Dat kan nu niet langer, het kabinet moet zijn verantwoordelijkheid nemen en TNT er toe dwingen te kijken naar alternatieven. En die zijn er. De Eerste Kamer moet voor eind dit jaar de nieuwe cao voor postbezorgers behandelen. Als deze cao er door komt geldt deze voor de hele postmarkt, dus ook voor DHL, Sandd en andere postbezorgers.
En dat biedt perspectief voor TNT, en voor de medewerkers. Ze hoeven dan hun baan niet te verliezen als de arbeidsvoorwaarden voor iedereen gelijk is.

Woensdag 15 december zullen de postbezorgers hun stakingen weer voortzetten, dan gaan ze met bussen massaal naar Den Haag om de regering op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Men geeft niet snel op.

U bent hier