h

1033 HANDTEKENINGEN VOOR KINDERBOERDERIJ KRAKEEL

7 juli 2011

1033 HANDTEKENINGEN VOOR KINDERBOERDERIJ KRAKEEL


De handtekeningenactie van de SP, voor behoud van de kinderboerderij De Sterrenhoeve in Krakeel, heeft tot nog toe 1033 handtekeningen opgeleverd. Daarnaast hebben zich diverse vrijwilligers en donateurs aangemeld. Bovendien heeft de gemeente wat meer betrokken opgesteld en is er een serieuze kandidaat om het beheer van de boerderij op zich te nemen. Stichting WerkPro is erg enthousiast over de mogelijkheden. Het ziet er allemaal weer wat zonniger uit voor Krakeel.

De 1033 handtekeningen zijn donderdagavond 7 juni overhandigd aan burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen. Pascal Strijker mocht bij de burgemeester komen om de handtekeningen aan te bieden. Pascal zit op de Morgenster in Krakeel en heeft hard meegeholpen bij het verzamelen van de handtekeningen. Daarnaast is Pascal bijna iedere middag te vinden bij de kinderboerderij, hij verricht daar diverse klusjes en hij onderhoudt graag de aanwezige dieren. Burgemeester Loohuis heeft toegezegd de handtekeningen aan de wethouders te laten zien en ook de voltallige gemeenteraad zal geïnformeerd worden.

De handtekeningen zijn een belangrijke bijdrage voor de gemeente, het laat zien dat veel mensen graag willen dat de kinderboerderij in Krakeel blijft. Het is mooi dat er aan gewerkt wordt om de Sterrenhoeve te behouden, maar nog steeds is er geen vervanging voor het bestuur van de stichting. Mensen die daarvoor voor zichzelf een rol weggelegd zien kunnen zich nog steeds aanmelden.

U bent hier