h

Handschoenenactie groot succes

18 oktober 2011

Handschoenenactie groot succes


Terwijl Amsterdam en Den Haag bezet werden door de Occupy-beweging afgelopen zaterdag, werd er in Hoogeveen ook actie gevoerd. Binnen de samenleving ontstaat steeds meer verzet tegen de schever wordende verhoudingen in Nederland. In de prachtige najaarszon hing op de Hoofdstraat een meterslange ketting van werkhandschoenen. De werkhandschoenen staan symbool voor het recht op werk voor mensen met beperkingen. Maar ook voor werk voor mensen in bijvoorbeeld zorg en onderwijs. Ook daar wordt bezuinigd waardoor mensen hun baan verliezen.

Steeds meer mensen hebben het gevoel dat de regering niet op de goede manier bezuinigt. 'Is het niet juist slecht voor de economie dat de overheid snijdt in banen?' was een reactie die veelvuldig gehoord werd. De kritische mensen konden een handschoen voorzien van een handtekening en boodschap aan Rutte. Niet iedereen vond dat nodig. Mensen die vonden dat het kabinet het goed doet gingen in discussie met de vrijwilligers van de SP die de actie verzorgden. Het andere uiterste waren de mensen die aangaven al zo vaak iets getekend te hebben en dat het toch niet helpt. 'Een grote demonstratie in Den Haag, met meer dan een miljoen mensen, daar zullen ze pas wat mee doen', vond een voorbijganger.
Al met al zijn er op de Hoofstraat zaterdag 795 handschoenen getekend. De SP zal er voor zorgen dat deze allemaal in Den Haag worden opgehangen.

Zaterdag 22 oktober krijgt deze actie zijn vervolg in Coevorden en Assen. De mensen krijgen hier de gelegenheid om de 'ketting van solidariteit' langer te maken.

U bent hier