h

SP: Maak gebruik van uw recht tot inspraak!

11 november 2011

SP: Maak gebruik van uw recht tot inspraak!

Donderdag 17 november wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de nieuwe woonvisie van de gemeente Hoogeveen. Deze visie bepaalt voor de komende vijf à tien jaar het beleid met betrekking tot wonen. In een later stadium zal de raad daarover een besluit nemen.

De SP zou graag ook enkele inwoners tijdens de gemeenteraadsvergadering willen horen over hun persoonlijke ervaringen met de woningmarkt in Hoogeveen. Een visie van de gemeente is bijvoorbeeld om meer huurwoningen te verkopen. De SP vindt juist dat er meer betaalbare huurwoningen bij moeten komen omdat zij de huidige wachttijd van twee jaar voor een huurhuis veel te lang vindt.

Het spreekrecht in de gemeenteraad is in het leven geroepen zodat raadsleden in de raadszaal ook de menig van gewone inwoners kunnen horen. Tenslotte hebben ook gemeenteraadsleden niet overal verstand van. De ervaring leert dat de gemeenteraad gevoelig is voor de mening van mensen die de moeite nemen om die tijdens de vergadering te laten horen.

Mensen die hun persoonlijke mening over de woningmarkt in Hoogeveen willen laten horen in de gemeenteraad kunnen dat doen door zich op te geven bij de griffier. Zij kunnen bellen naar het gemeentehuis of mailen naar J.P.Wind@Hoogeveen.nl. Natuurlijk kunnen mensen hun mening ook schriftelijk doorgeven aan de verschillende partijen binnen de gemeenteraad.

U bent hier