h

NATUUR TE DUUR? KORTZICHTIG BESTUUR!

10 december 2011

NATUUR TE DUUR? KORTZICHTIG BESTUUR!

Staatssecretaris Henk Bleker van Natuur kwam vrijdagavond 9 december naar Echten om zijn verhaal te doen. Er gaat veel veranderen, de overheid heeft de geldkraan flink dichtgedraaid voor natuurbehoud, en de weinige druppels die er nog doorheen sijpelen kunnen de grote dorst niet bepaald lessen.

Met name de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) is flink de dupe van deze kille bezuinigingen op natuurbehoud- en ontwikkeling. De SP is het hier niet mee eens. Waar eerst de overheid grotendeels verantwoordelijk was voor het financieren van natuurprojecten wordt de bal nu naar de provincies gespeeld. Met slechts een krap gevulde beurs is er geen geld meer voor de EHS.

De SP is met borden en pamfletten naar de Molenhoeve in Echten getogen om actie te voeren tegen het beleid van Henk Bleker. Onder het motto 'Natuur te duur? Kortzichtig' bestuur werden de bezoekers geconfronteerd met de kille bezuinigingen. Samen met enkele leden van Groen Links stond de SP voor de ingang van de Molenhoeve om alle gegadigden welkom te heten.

Jeroen Pomper: 'In de stromende regen stonden we buiten, de natuur gaat zo zijn eigen gangetje. Maar dat weerhoudt ons niet van het actievoeren.' Er kwamen veel mensen op deze avond af die door de SP welkom werden geheten: 'Welkom op deze bijzondere avond, komt allen binnen en laat u niet misleiden'.

U bent hier