h

Petitie tegen parkeergarage

12 december 2011

Petitie tegen parkeergarage

De parkeergarage die de gemeente Hoogeveen wil bouwen op het Kaapplein houdt al enige tijd de gemoederen bezig. Langzaam maar zeker weten steeds meer mensen van de plannen. Vervolgens staan ze versteld over de kosten die er mee gemoeid zijn. Zo'n 16 miljoen gaat het plan de belastingbetaler kosten. Voor dat geld krijgt Hoogeveen een ondergrondse parkeerplek met zo'n 500 betaalde parkeerplaatsen die alleen op de drukste momenten van de week gebruikt zullen worden.

In deze tijd van bezuinigingen op allerlei gebieden volgens veel mensen onnodig en bijzonder ongepast. De gemeente stelt dat de voorbereiding al veel geld heeft gekost en dat de samenhangende plannen niet kunnen worden uitgevoerd zonder garage. De plannen gaan dus door en sloop van het gebied waar de garage moet komen begint deze maand al. De SP is bezig handtekeningen te verzamelen om de mening van de inwoners kenbaar te maken.

Er zijn al zo'n 1300 handtekeningen opgehaald. SP-vrijwilliger Gary James: 'Zeker 90% van de mensen die ik om een handtekening vraag is het roerend met ons eens. De gemeente is ook nog van plan een tweede garage te bouwen aan de andere kant van de Hoofdstraat. Laten we een heel duidelijk signaal afgeven!" Dat de gemeente onlangs nog kenbaar maakte dat er een lening van 10 miljoen is afgesloten, is uiterst cynisch in het licht van deze uitgaven.

Sinds kort kan de petitie ook online getekend worden. Wie met de SP zegt: 'Parkeer het geld van de parkeergarage' kan de petitie hier online tekenen: http://petities.nl/petitie/parkeer-de-parkeergarage

Komende zaterdag 17 december staat de SP met handtekeningenlijsten op de Hoofdstraat.

U bent hier