h

Kinderboerderij weer open

28 februari 2012

Kinderboerderij weer open

Al sinds vorige zomer staat de pas verbouwde kinderboerderij in Krakeel leeg. De kinderboerderij moest sluiten omdat de beheerder stopte met het beheer van deze locatie. De SP heeft destijds met de buurt actie gevoerd om de kinderboerderij open te houden. Er zijn ruim duizend handtekeningen opgehaald en tientallen mensen hebben zich aangemeld als donateur of vrijwilliger.

Even leek het dat de kinderboerderij weer snel een doorstart kon maken omdat er een nieuwe beheerder was gevonden. Vervolgens bleef het heel lang stil. Achter de schermen werd echter doorgewerkt. Werk-leerbedrijf WerkPro wilde graag de kinderboerderij overnemen, maar kreeg te maken met forse bezuinigingen op het budget waarmee maatschappelijk waardevolle zaken geregeld worden.

Uiteindelijk bleek het verzet uit de bevolking toch groot genoeg om de kinderboerderij te behouden. Zondag 1 april zullen de hekken weer open gaan voor publiek.

WerkPro-directeur Ben Westera: 'Als we open gaan zullen er wat dieren zijn. Maar dan is het nog niet klaar. Daarna gaan we er aan werken om de kinderboerderij nóg aantrekkelijker te maken. We hebben allerlei mooie plannen maar we horen ook graag van de buurtbewoners wat zij voor ideeën hebben en op welke manier zij zich willen inzetten voor de buurt. We hebben al wat aanmeldingen van vrijwilligers maar voor enthousiaste mensen is altijd ruimte. Mensen kunnen mij bellen op 0528-280070.'

U bent hier