h

SP en PvdA stellen vragen over armoede

13 december 2012

SP en PvdA stellen vragen over armoede

Fris in ons geheugen ligt nog de week van 'Hoezo armoede?' Armoede is een thema dat bij de SP en de PvdA erg leeft. De SP heeft vorige week de lege-kinderschoenen-actie gehouden, de PvdA heeft met een speciale nieuwsbrief en weblog extra aandacht aan het thema armoede geschonken.

Vorige week zaterdag waren Inge Oosting en Bianca Behr namens deze partijen te gast bij het programma 'Ontbijt met politiek geruis' op Radio Hoogeveen. Ook aanwezig was de heer Thom de Bont van de thuisadministratie van Humanitas. Humanitas helpt mensen onder andere als zij moeite hebben om de financiën op orde te brengen.

In de gemeente Hoogeveen zijn veel regelingen voor minima. Een constatering in het radioprogramma was dat nog niet iedereen die daar gebruik van kan maken, dat ook doet. Op internet is veel terug te vinden over met name landelijke regelingen zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. Via bijvoorbeeld de website berekenuwrecht.nl kunnen mensen zien waar ze recht op hebben. In totaal werken 135 gemeenten mee aan deze website, door de gemeentelijke regelingen op deze site te laten vermelden. De heer de Bont wees de dames raadsleden er op dat de gemeente Hoogeveen níet vermeld staat op deze websites. Daarop besloten de raadsleden om samen schriftelijke vragen aan het college te stellen over het niet meedoen van de gemeente aan deze website, en ook niet aan rechtopbijstand.nl.

'Als Hoogeveen stelt een goed minimabeleid te hebben, dan moeten die gegevens ook op die websites vermeld staan', aldus Behr. 'We kunnen dit prima samen vragen.' aldus Oosting. 'Het gaat er tenslotte om dat de inwoners van onze gemeente zo goed mogelijk geïnformeerd worden over het minimabeleid, vooral als het om het meedoen en de ontwikkeling van kinderen gaat.'

U bent hier