h

Meldpunt opnamestops

20 februari 2013

Meldpunt opnamestops

Ziekenhuis Bethesda kondigt sinds enige tijd regelmatig een opnamestop af. Dit heeft onder meer te maken met verkleining van het aantal beschikbare bedden, waardoor het ziekenhuis eerder vol is.

Beluister een telefonisch interview dat RTV Drenthe had met Frits Kappers

Uit documenten die wij hebben ingezien blijkt dat leiding verpleegkundigen heeft laten afvloeien, zodat de opnamecapaciteit regelmatig tekortschiet. Naar ons is verteld betreft het verpleegkundigen met een tijdelijk contract, en ook liet men de pool met flexibel werkende oproepkrachten leeglopen. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van de beperkte opnamecapaciteit. Een direct gevolg van op Emmen gericht beleid.

Ook artsen klagen hier steen en been over!

Het actiecomté wil graag in kaart brengen wat de gevolgen van deze ontwikkelingen zijn voor de Hoogeveensche bevolking en heeft daarom een meldpunt geopend.

Wij roepen iedereen die wordt geconfronteerd met een mededeling in de trant van “Excuses maar wij zijn vol, u zult naar een ander ziekenhuis moeten”, dit bij ons te melden.

Ook als u eerder dit jaar door een opnamestop naar een ander ziekenhuis moest uitwijken willen wij dit graag weten. Meldt u het vooral!

Ga naar het meldpunt.

U bent hier