h

SP hekelt heksenjacht

23 juli 2014

SP hekelt heksenjacht

HOOGEVEEN -

'Het moet geen heksenjacht worden', zei ChristenUnie-wethouder Gert Vos over de nieuwste maatregel van het college om een camera-auto in te zetten op uitkeringsgerechtigden. 'Een heksenjacht is het allang', reageert SP-fractievoorzitter Behr.

'Ik weet dat er uitkeringen zijn ingetrokken waarbij de rechter achteraf heeft gezegd dat daarvoor te weinig onderbouwing was. En nu zou er een serieus vermoeden van fraude moeten zijn voordat de camera ingezet zou worden? Laat ze dan eerst maar eens regels gaan stellen hoe vaak mensen die een relatie hebben bij elkaar mogen slapen!' Furieus is ze door de aankondiging van de nieuwe maatregel. 'De gemeente heeft het recht niet te bepalen hoe vaak je geliefde langs mag komen. En de gemeente heeft al helemaal het recht niet om mensen te dwingen samen te gaan wonen doordat ze een uitkering intrekken. Bijstandsmoeders hebben als eens een keer fouten gemaakt in hun liefdesleven.

Mogen ze alsjeblieft even tijd om hun wonden te likken en goed na te denken voor ze het weer proberen? Mogen ze even tijd om af te wachten of deze man wél de juiste is? Mogen de kinderen alsjeblieft even tijd om te wennen aan een nieuwe stiefvader? Menselijkheid telt niet bij de gemeente. Het aantal bijstandsuitkeringen omlaag, dat is waar het om gaat. Ik ken al zoveel verhalen van mensen die door de gemeente in nóg grotere problemen zijn gestort.' Vanaf 1 januari gaat de uitkering voor bijstandsmoeders omlaag. Het is nog niet bekend hoeveel dat zal zijn maar het zal gaan om een groot bedrag. Het doel van de regering is te stimuleren dat de mensen aan het werk gaan. Maar iedereen weet dat er veel te weinig werk is.

Behr: 'Het is nu al heel moeilijk voor bijstandsgezinnen om rond te komen. Het wordt na 1 januari verschrikkelijk. Ik hoop niet dat de camera-auto alvast wordt aangeschaft om eventuele wanhoopsbijverdiensten van die vrouwen te sanctioneren. De regering laat de graaiers lopen en knijpt de mensen aan de onderkant van de samenleving uit. En Hoogeveen doet er alles aan om zo minutieus mogelijk de onmenselijke regels uit te voeren. Wanneer komt men in verzet? Of leert de geschiedenis dat verzet uit de bevolking moet komen?'

Zie ook het persbericht op RTV Drenthe

Reacties

We stevenen steeds meer af naar een totale Kafkaiaans Orwelliaanse maatschappij. De morele verloedering van Nederland is al heel lang gaande. En dan zien we landelijke uitwassen zoals hierboven omschreven de kop opsteken, en nog veel erger het wordt als heel normaal beschouwd. Condor

Reactie toevoegen

U bent hier