h

Emile Roemer in Hoogeveen; Een korte terugblik

14 september 2014

Emile Roemer in Hoogeveen; Een korte terugblik

Op woensdag 3 september was Emile Roemer te  gast in een goed gevulde Vredehorst. De SP- voorman vindt het belangrijk dat er op dergelijke avonden niet een soort  college wordt gehouden; hij wil weten wat er plaatselijk speelt en welke vragen mensen hebben. Om die reden was het podium voor de pauze voor de Clientenraad Sociale Zekerheid.

Bert Bouwmeester en Akke Hoekstra vertelden waar uitkeringsgerechtigden zoal mee te maken krijgen en ze vertelde ook waar de Clientenraad voor is. Veel mensen blijken de Clientenraad niet te kennen.

Ook Bianca Behr kwam voor de pauze nog aan het woord vanwege het onderzoek dat de SP heeft gedaan naar de Sociale Dienst. Na de pauze was het woord vooral aan Emile Roemer. Aan de hand van vragen uit het publiek zette hij uiteen welke visie de SP heeft over de inrichting van de maatschappij.
 
Hij schetste hoe de maatschappij er een stuk socialer uit kan komen zien. Hij hekelde de bonus-cultuur, de verschraling in de zorg en de toenemende tweedeling in de maatschappij.
Het was goed om te horen dat er niet enkel kritiek was, maar dat de SP ook goede en haalbare alternatieven heeft. Roemer had verder geen goed woord over voor de geheimzinnigheid rond de miljoennennota en de "lek-cultuur" in aanloop naar Prinsjesdag.
 
De SP staat te trappelen om in het kabinet te komen. We hebben inmiddels in de Provincies en in de gemeenten bewezen dat we kunnen besturen, dat we een partij zijn van "afspraak is afspraak", dat we betrouwbaar en constructief zijn. Uiteraard kwamen ook de mondiale problemen aan bod op deze avond. De wereld staat in brand en Roemer toonde zich bezorgd. Ook vanwege de drieste uitspraken van secretaris-generaal Rasmussen. Door inzet van militairen en door boycot-acties wordt de spanning alleen maar  opgevoerd en dreigt de zaak alleen maar verder te escaleren. Roemer pleit voor onderhandelingen, die deëscalatie kunnen bewerkstelligen.
 
De avond was natuurlijk te kort om alle nationale en mondiale problemen te bespreken, maar we kunnen terugzien op een geslaagde avond.

Reactie toevoegen

U bent hier