h

736 handtekeningen voor de zorg

8 juni 2015

736 handtekeningen voor de zorg

Foto: SP

'Heel graag', 'jazeker', 'natuurlijk', 'absoluut', dat waren antwoorden die zaterdag veelvuldig kwamen op de vraag om een handtekening. Vrijwilligers van SP en FNV haalden namelijk handtekeningen op tegen de bezuinigingen op de zorg. Het bleek dat veel mensen het eens waren met de stelling dat de zorg kapot bezuinigd wordt. 736 mensen zetten hun handtekening.

SP-vrijwilliger Behr: In het algemeen houden mensen er niet zo van om hun handtekening te zetten. Toch zagen we nu een groot enthousiasme om te tekenen. Veel mensen kwamen zelfs bewust naar ons toe omdat ze in de krant hadden gelezen dat we er zouden staan.'

Foto: SP

De 736 bezorgde Hoogeveeners bevinden zich in goed gezelschap. Ook talloze prominenten ondertekenden de Volkspetitie Red de Zorg. In de dagbladen riepen onder andere Humberto Tan, Herman Finkers, Jesse Klaver, Guido Weijers, Tineke de Nooij, Sonja Barend, Jan Mulder, Arie Boomsma, Albert Verlinde, Geert Mak, Paul Witteman, Marcel van Dam, Emile Roemer, Jan Slagter en vele anderen op om de Volkspetitie te tekenen. De petitie wordt op 19 juni aangeboden aan het kabinet.

Reactie toevoegen

U bent hier