h

SP Hoogeveen steunt volkspetitie "Red de Zorg"

1 juni 2015

SP Hoogeveen steunt volkspetitie "Red de Zorg"

Op 6 juni is de SP weer te vinden in de Hoofdstraat. We vragen dan bijzondere aandacht voor de volkspetitie van FNV en CNV om de afbraak in de zorg te stoppen. 

De belangrijkste eisen bij deze volkspetitie zijn:

– stop de bezuinigingen in de zorg;

– maak een eind aan topbeloningen, bureaucratie en winstbejag;

– meer personeel in zorginstellingen, zodat mensen daar voldoende zorg krijgen.

De bonden roepen de regering op om de afbraak van de zorg nú te stoppen. Door de bezuinigen die momenteel worden uitgevoerd komen honderdduizenden mensen in de knel. Verzorgingshuizen worden gesloten, ouderen moeten langer thuis blijven wonen en tegelijkertijd wordt er bezuinigd op de thuiszorg.
In verpleeghuizen is te weinig personeel. Daardoor is de werkdruk torenhoog en krijgen de patiënten te weinig zorg en aandacht.

Alsof de huidige afbraak nog niet genoeg is gaan de bezuinigingen steeds verder. Cliënten raken de noodzakelijke zorg kwijt, en tienduizenden werkers in de zorg verliezen hun baan of moeten salaris inleveren. Dit kun je in een beschaafd rijk land niet accepteren. Zo ga je niet met de zwaksten en de kwetsbaarsten in de samenleving om. Wij vinden dat de regering moet inzien dat het in de zorg om mensen gaat en dat er dus naast kwaliteit ook kwantiteit nodig is. Zorg is niet een probleem. Zorg is een oplossing.”

De vakbonden zamelen handtekeningen in en de SP steunt deze actie van harte! 

Ook in Hoogeveen kan het publiek een handtekening zetten. Inmiddels hebben al ruim 300.000 mensen in het land de petitie ondertekend. Wij hopen dat Hoogeveen daar nog een flink aantal aan toe zal voegen.

Reactie toevoegen

U bent hier