h

Bestrijden armoede door betere bekendheid regelingen

28 november 2017

Bestrijden armoede door betere bekendheid regelingen

Foto: SP Helmond / www.sp.nl / SP Helmond

Hoogeveen - Mensen met een krappe beurs kunnen in veel gevallen gebruik maken van regelingen die door de gemeente uitgevoerd worden. Zo is er een collectieve ziektekosten verzekering, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, een kindpakket, de regeling meerkosten, enz.

Niet voor iedereen zijn de regelingen echter bekend of is meteen duidelijk of men mogelijk in aanmerking kan komen. De SP drong de afgelopen tijd daarom regelmatig aan op een duidelijke voorlichting over de regelingen en een lage drempel voor een aanvraag. Onlangs liet het college weten dat de regelingen nu op gemeentelijke website www.hoogeveen.nl overzichtelijk te vinden zijn. Doorklikken vanaf Wonen en Leven, naar Sociaal domein, en vervolgens klikken op Minima regelingen. Eerder verscheen ook een brochure.

Gelijktijdig werd bekend dat ook gehoor is gegeven aan de wens meer mensen in aanmerking te laten komen voor het kindpakket. De inkomensgrens is verruimd van 110% naar 120% van het minimumloon. Hierdoor komen circa 450 extra kinderen in aanmerking voor ondermeer een 12 badenkaart van de Dolfijn, een lidmaatschap van de Speel-o-theek en gratis fietsonderhoud.

Het leven wordt ondanks het aantrekken van de economie voor veel mensen steeds duurder. Dat is in veel gevallen het gevolg van landelijk beleid.

De gemeente moet er daarom alles aan doen de gemeentelijke regelingen voor zoveel mogelijk mensen een steuntje in de rug te laten zijn, meent de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier