h

9 juni: demonstratie tegen kerncentrale lingen

7 juni 2018

9 juni: demonstratie tegen kerncentrale lingen

Foto: SP

Afgelopen zaterdag 2 juni heeft de SP werkgroep Coevorden van 11.00-14.00 uur geflyerd in Coevorden in aanloop naar de grote demonstratie die op 9 juni a.s. zal plaatsvinden in Lingen, Duitsland.

Zo zijn er honderden flyers huis aan huis kunnen verspreid, en liggen de flyers in veel winkels en horecazaken op de toonbank, zodat dementen er kennis van kunnen nemen. We hopen op een grote opkomst a.s. zaterdag 9 juni.

Ook konden inwoners hun handtekening zetten tegen het besluit van de gemeente Coevorden om een  vuurwerk opslagplaats toe te staan in het centrum van Coevorden. Er is schijnbaar niets geleerd van de vuurwerk ramp in Enschede. Ook al gaat het hier om een kleinere opslag dan nog is het onverantwoord om iets dergelijks toe te staan in het centrum.

Een vervelende bijkomstigheid is dat boven in het pand waar de vuurwerk opslag is gepland iemand woont  die in Enschede heeft gewoond en destijds de vuurwerk ramp heeft meegemaakt. Dat is te bizar voor woorden. Heel veel mensen hebben dan ook hun handtekening gezet.

Door de werkgroep SP Coevorden

Reactie toevoegen

U bent hier