h

23 januari: Rondetafelgesprekken LHBTI

22 januari 2019

23 januari: Rondetafelgesprekken LHBTI

Foto: SP

De SP gaat samen met PvdA, VVD, Groen Links en D66 in gesprek met inwoners over waar je als LHBTI'er tegenaan loopt, wat je nodig hebt, wat je mist, etc. En wat de gemeenteraad hierin voor je kan betekenen.

De gemeente Hoogeveen is formeel een Regenbooggemeente. Maar in de praktijk betekent dit zeer weinig. Slechts 2 à 3 keer per jaar wordt de Regenboogvlag uitgehangen en de gemeente subsidieert initiatieven op gebied van LHBTI. Maar er is geen beleid, terwijl de motie Hoogeveen Regenbooggemeente, uit 2017, hiertoe wel expliciet oproept. Burgemeester Loohuis geeft aan de strekking van deze motie na te leven, maar het College weigert een beleid op te stellen. Het College vindt haar huidige beleid goed.

Is dat zo? Hoe denken de mensen hier eigenlijk over? Homo's worden op straat nog steeds uitgescholden. Bij bedrijven, ook bij de gemeente, houden ze hun seksuele voorkeur vaak geheim uit angst voor pesterijen. Daarom nodigen wij u graag uit om met ons in gesprek te gaan. De rondetafelgesprekken zijn er voor iedereen, u bent van harte welkom.

Rondetafelgesprekken LHBTI Hoogeveen
Grand café Het Postkantoor (naast de bioscoop)

Vanaf 19:30u

 

Reactie toevoegen

U bent hier