h

SP houdt enquête bij Alescon

12 april 2008

SP houdt enquête bij Alescon

Hoogeveen - De SP Assen en Hoogeveen houdt, in navolging van de landelijke SP, een enquête onder WSWwerkers
bij Alescon. Dit om inzicht te verkrijgen in hoe de werknemers het werken in een SW-bedrijf
ervaren én tegen welke problemen zij aanlopen.

Wat tot voor kort ‘de sociale werkplaats’ heette is nu een ‘werk-leerbedrijf’. En waar men eerst te maken had met ‘mensen met een arbeidshandicap’ bedient Alescon nu allerlei verschillende doelgroepen zoals: WAJONGers, mensen in de bijstand, mensen die moeten re-integreren, als vervolg voor jongeren die van het praktijk-onderwijs afkomen, mensen van buitenlandse afkomst die moeten integreren en nog steeds voor mensen die in de reguliere arbeidsmarkt niet terecht kunnen. Wat vroeger een ‘werkmeester’ was is nu de ‘personal coach’.
Nog een belangrijke verandering: de verantwoordelijkheid voor het creëren van voldoende WSW-plaatsen is sinds kort alleen nog een verantwoordelijkheid van de gemeenten en afgeleid van de wethouders en de raadsleden die de WSW in portefeuille hebben.
Daarom is ook met name de Asser SP gemeenteraadsfractie zeer benieuwd naar de uitkomsten van de enquête.
De SP heeft er voor gekozen om de enquête ‘in samenspraak met’ de OR en de directeur van Alescon te laten plaatsvinden en heeft de vrije hand gekregen om op de werkvloer mensen te enquêteren.

Dit heeft zich in de eerste week van april plaats gevonden. Op woensdag 2 april en op vrijdag 4 april waren er ’s avonds bijeenkomsten georganiseerd worden in respectievelijk de Schulp in Assen en de Magneet te Hoogeveen ’s avonds van half 8 tot half 10.
Op 19 mei zal een rapport aangeboden worden aan de OR en de directeur van Alescon en aan de verantwoordelijke wethouders van de participerende gemeenten in de gemeenschappelijke regeling sociale werkvoorziening. Ook SP Tweede kamerlid Paul Lempens zal hierbij aanwezig zijn.

U bent hier