h

Actie Alescon

10 juni 2020

Met de beste bedoelingen voor de WSW

Foto: DvhN / dvhn.nl

Even was Alescon landelijk nieuws. Het voormalig WSW-bedrijf van een zestal Drentse gemeentes bleek de CAO te ontduiken, zo oordeelde de rechter. De rel rond ex-directeur Moorlag van Alescon en het falende WSW-beleid van staatssecretaris Klijnsma kent echter nog enkele nabranders. Uit de jaarrekening van het inmiddels opgeheven Alescon blijkt dat de deelnemende gemeentes in 2019 nog ruim een miljoen moeten nabetalen aan loonbelasting vanwege al te creatief boekhouden. Voor Hoogeveen is de strop 220.000 Euro.

Lees verder
6 maart 2009

SP Hoogeveen en SP Assen opnieuw naar Alescon


HOOGEVEEN - Vrijdag 13 februari was het weer zover. De SP ging weer op bezoek bij de Directie van Alescon te Hoogeveen. Deze uitnodiging stond gepland voor eind 2008, maar door alle publiciteit in de media en de gevolgen daarvan leek het beide partijen beter om het uit te stellen naar februari. Het doel van deze bijeenkomst was eens te kijken wat er zoal is gedaan met ons rapport van 19 mei 2008 en met de uitkomsten van onderzoeksbureau Mede uit Houten.

Lees verder
27 november 2008

SP voerde actie bij Alescon Hoogeveen en Assen

Wie zoet is krijgt lekkers....wie stout is een rapport.
Vanmorgen stond de SP in Hoogeveen en Assen om 7.00 uur bij de poorten van Alescon. We stonden daar om na het zuur het zoet te brengen.Vrijwel alle mensen "van de vloer" namen een chocoladeletter van de SP gretig aan en waren vol lof over de SP.
Het viel op, dat het middenkader de letter niet wilde hebben. Zij zien de SP als schuldigen voor de ontstane onrust.
Alesconactie

Lees verder
26 november 2008

Heel Alescon onder de loep

(Bron: Robbert Willemsen - DvhN)

Lees verder
25 november 2008

SP dringt aan op breed onderzoek (update)

(Bron: Robbert Willemsen - Dagblad v/h Noorden)

Lees verder
25 november 2008

Met kwetsbare mensen moet je voorzichtig omgaan

(Bron: Robbert Willemsen - Dagblad v/h Noorden)

Lees verder
24 november 2008

SP Assen-Hoogeveen wil ingrijpen gemeente bij Alescon

Onderzoeksbureau Mede heeft deze maand haar conclusies van een medewerkerstevredenheidsonderzoek bij SW-bedrijf Alescon in Assen gepubliceerd. Eerder dit jaar kwamen de SP-afdelingen in Assen en Hoogeveen al tot de conclusie dat er op enkele afdelingen misstanden waren, met name in het repressieve beleid ten aanzien van ziektemeldingen. Deze bevindingen worden door Mede bevestigd. Inmiddels zijn er meerdere leidinggevenden op non-actief gesteld. De SP eist ingrijpen door de gemeenten.

Lees verder
23 november 2008

SP reactie Alescon

De SP-afdeling Assen-Hoogeveen heeft met stijgende verbazing de berichtgeving in het Nieuwsblad gelezen over de problemen bij Alescon.
Problemen die door ons al uitgebreid gesignaleerd waren naar aanleiding van een onderzoek/enquête in maart / april van dit jaar bij Alescon in zowel Assen als Hoogeveen.
Het gekrakeel tussen de wethouders Kuin (Assen) en van der Zwaag (Hoogeveen) of er al dan niet Alescon-breed een onderzoek moet komen is toen door ons al getackeld.
We hebben toen 400 werkers gesproken en geënquêteerd.
De problemen en de aanbevelingen om die problemen aan te pakken hebben we vastgelegd in een rapport “Hoe bevalt uw werk bij Alescon?”

Lees verder
3 november 2008

SP: stop wantoestanden binnen Alescon

De SP heeft afgelopen jaar een groot onderzoek gehouden onder Alescon medewerkers. Hieruit kwamen een flink aantal zaken die volgens medewerkers verbetert moesten worden. De directie van Alescon zegde toe hier mee aan de slag te gaan

Lees verder
10 september 2008

Werkbezoek SP delegatie naar Alescon op 22/8/2008

Op 22 augustus is een SP delegatie bestaande uit:
Paul Lempens - 2de kamerlid SP, Philip Oosterlaak - SP statenlid Drenthe, John van Steinvoorn - SP Hoogeveen, Gertjan Hakkaart - SP Assen en Aly Joustra - SP fractie Assen op uitnodiging van Alescon op werkbezoek geweest bij Alescon in Hoogeveen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier