h

Heel Alescon onder de loep

26 november 2008

Heel Alescon onder de loep

(Bron: Robbert Willemsen - DvhN)

Aandacht gaat uit naar ziekteverzuim en leiding

Het dagelijks bestuur van het werkvoorzieningschap Alescon heeft besloten de hele organisatie in Drenthe door te lichten en te verbeteren.

Het bestuur is tot deze maatregel gekomen na geluiden over wantoestanden op de werkvloer, uitgesproken door verontruste werknemers tegenover Dagblad van het Noorden en de SP-afdelingen in Assen en Hoogeveen/De Wolden. Na onderzoek in Assen constateerde het door de directie in de arm genomen onderzoeksbureau Mede dat op sommige afdelingen leidinggevenden inderdaad te hard en onzorgvuldig omsprongen met ziekteverzuim. Ook was er sprake van ongewenste intimiteiten. Drie leidinggevenden werden vervolgens uit hun functie gezet.

Naar aanleiding van de bevindingen in Assen worden alle vestigingen van Alescon nu onder de loep gelegd. Vooral de begeleiding rond ziekteverzuim en omgangsvormen op de werkvloer hebben hierbij de aandacht. Ook zal er beter gelet worden op het functioneren van werkleiders en zullen de werkruimtes kleiner en overzichtelijker worden ingericht. Om de prestatiedruk voor voornamelijk de WSW'ers weg te nemen zal het aantal nieuw op te pakken projecten voor volgend jaar worden beperkt. De Alescon-directie is verantwoordelijk voor de communicatie hierover tussen management en werknemers. Bureau Mede zal de komende zes maanden bij verschillende afdelingen tussentijds meten of de verbeteracties resultaat hebben. In mei 2009 volgt dan een uitgebreid onderzoek van Mede.

U bent hier