h

SP: stop wantoestanden binnen Alescon

3 november 2008

SP: stop wantoestanden binnen Alescon

De SP heeft afgelopen jaar een groot onderzoek gehouden onder Alescon medewerkers. Hieruit kwamen een flink aantal zaken die volgens medewerkers verbetert moesten worden. De directie van Alescon zegde toe hier mee aan de slag te gaan

Het DvhN plaatste vorige week een artikel waarin enkele klokkenluiders hun verhaal deden over nog steeds bestaande wantoestanden binnen Alescon. De directie is inmiddels een onderzoek gestart, maar er blijkt uit dit artikel dat er nog steeds zeer veel mis is.

De SP is van mening dat er direct maatregelen genomen moeten worden om deze wantoestanden de kop in te drukken. Het mag niet zo zijn dat werkleiders bepalen of je wel of niet ziek bent, dat ze meegaan met bezoekjes aan de bedrijfsarts. Dat mensen die van de chirurg 3 weken rust moeten nemen door de bedrijfsarts na 2 dagen weer aan het werk worden gezet.

Daarom moeten de aanbevelingen gedaan in het rapport” Hoe bevalt u werk bij Alescon” daadwerkelijk worden overgenomen door gemeente en directie. De SP wil dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt over de Wsw en heeft daarom gisteravond de wethouder gevraagd wat het college vindt van deze toestanden en wat voor actie het wil ondernemen.

U bent hier