h

De SP brengt een frisse wind in de raad

30 november 2009

De SP brengt een frisse wind in de raad


Komend jaar zal de Socialistische Partij voor het eerst mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Hoogeveen. Afgelopen woensdag was de ledenvergadering waar het programma voor de komende tijd werd besproken en vastgesteld. Bij de SP spreken de leden namelijk het laatste woord. Een flinke groep leden was aanwezig en verschillende wijzigingen werden in het programma doorgevoerd. Op hoofdlijnen echter was men het volledig eens met het concept-programma dat het bestuur had opgesteld.

De SP wil zich de komende jaren inzetten voor onder andere meer betaalbare woningen, het wegwerken van de wachtlijsten voor verzorgingshuizen, het behoud van historische panden, een goede bibliotheekvoorziening in iedere buurt, betere voorzieningen voor fietsers, en een groot jongerencentrum. Het programma wordt in de loop van deze week op onze website geplaatst.


Lijsttrekker van de jongste Hoogeveense partij is Martin Benjamins (58) (vierde van links): 'Veel sprekers in de raad horen graag zichzelf praten, maar zeggen inhoudelijk niets. Er moet door de Hoogeveense politiek beter geluisterd worden naar wat de inwoners van Hoogeveen te zeggen hebben. De SP zal dat anders gaan doen. Het is tijd voor een frisse wind in de gemeenteraad.'

Op de ledenvergadering werd ook de lijst vastgesteld met kandidaten voor de gemeenteraad. Net als andere partijen heeft ook de SP een lijst met jonge mensen en vrouwen. Een verschil is echter dat bij de SP die mensen op een verkiesbare plek staan. Direct na de lijsttrekker volgen Bianca de Vos (41), Marian Tangenberg (32) en Jeroen Pomper (30). De SP gaat er van uit dat deze mensen in ieder geval in de raad komen. Maar ook als de Hoogeveens bevolking meer vertrouwen heeft in de SP staan goede mensen klaar: Gary James (58), Alie Kroezen (46), Ed Gilbert (54), Marco Boerdijk (41), Leo Dol (74), Sandra Vochteloo (36), Karel vd Weide (47), Philip Oosterlaak (51) en Dirk Ruijne (50). Op de lijst staan naast Hoogeveners ook mensen uit Nieuwlande, Hollandscheveld en Nieuweroord.

De volledige lijst:
1. Martin Benjamins (lijsttrekker) (58) Hoogeveen
2. Bianca de Vos (41) Hoogeveen
3. Marian Tangenberg (32) Nieuwlande
4. Jeroen Pomper (30) Hoogeveen
5. Gary James (58) Hoogeveen
6. Alie Kroezen (46) Hoogeveen
7. Ed Gilbert (54) Hoogeveen
8. Marco Boerdijk (41) Hoogeveen
9. Leo Dol (74) Hoogeveen
10. Sandra Vochteloo (36) Hollandscheveld
11. Karel vd Weide (47) Hoogeveen
12. Philip Oosterlaak (51) Nieuweroord
13. Dirk Ruijne (50) Hoogeveen


De kersverse organisatie-secretaris, Jeroen, maakt de stemmingen bekend

U bent hier