h

Gemeenteraadsverkiezingen 2010

4 november 2011

Begroting in Hoogeveen

Donderdag 3 november waren in de gemeenteraad de besprekingen van de begroting. Die gelden in veel gemeenten als het hoogtepunt van het jaar. Immers, dan wordt het beleid voor de komende periode vastgesteld. Partijen die andere ideeën hebben kunnen die op dat moment indienen. Het vuurwerk tussen de partijen kan los barsten.

Lees verder
9 maart 2010

Voortgang coalitiebespreking op Radio Hoogeveen

Hoogeveen - Zaterdag 13 maart zal in het radioprogramma “Ontbijt met politiek geruis” van Radio Hoogeveen, fractievoorzitter Henk Reinders van het CDA, tekst en uitleg geven over de wijze waarop de coalitie-besprekingen in Hoogeveen plaatsvinden.

Lees verder
5 maart 2010

Analyse SP: Kiezers in Hoogeveen sloten geen enkele partij in de armen

Wie wint, wie verliest, hoe heeft de kiezer gesproken? Wie nauwkeurig naar de cijfers kijkt ziet dat er in Hoogeveen eigenlijk geen enkele partij een echte overwinning behaalde. Natuurlijk claimen diverse partijen winst in Hoogeveen. Het CDA omdat ze de grootste zijn geworden. Gemeentebelangen omdat men er twee zetels bij kreeg. In absolute stemmen aantallen valt de overwinning echter behoorlijk tegen, ook voor de winnaars. De uitslag in Hoogeveen was vooral een gevolg van het thuisblijven van kiezers.

Lees verder
4 maart 2010

Martin Benjamins: "In ieder geval winst"


Het is vandaag donderdag 4 maart en ook vandaag, de dag na de verkiezingen, is de SP nog steeds belangrijk. We blijven er op hameren dat het menselijker en socialer moet en ik zou zeggen nu zeker.

Lees verder
2 maart 2010

Stem 3 maart lijst 8: SP


Aanstaande woensdag 3 maart vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor de SP in Hoogeveen een spannende dag, want met hoeveel zetels zullen ze hun debuut maken in de Hoogeveense raad?

Lees verder
2 maart 2010

Met de "Megafeun" door Hoogeveen


Door Gary James - Vroeger zag je ze veelvuldig; auto's met een megafoon op het dak. De SP heeft dit oude campagnemiddel weer doen herleven in de wijken en dorpen van Hoogeveen. Weliswaar niet met een megafoon op dak, maar vanuit het autoraam met een ouderwetse megafoon.

Lees verder
2 maart 2010

BLOG: Nog één nachtje slapen


Door Jeroen Pomper - Morgen is het dan zover, dan is het de dag van de lokale democratie. Welke partij gaat er vandoor met de winst, en hoe zal de SP het gaan doen in Hoogeveen?

Lees verder
1 maart 2010

Spandoek aan de Arend


Door Bianca de Vos - De SP houdt zich al enige tijd bezig met de Arend omdat de woningbouwcorporatie plannen heeft om het gebouw te slopen. Er is contact met de bewonersvereniging die een enquete heeft gehouden onder de bewoners, en de SP heeft een avond georganiseerd om de bewoners voor te lichten over hun rechten. De bewonersvereniging gaat nu voorlopig zelf verder.

Lees verder
28 februari 2010

De Dames van de SP


Door Philip Oosterlaak - Een beetje leven in de brouwerij. Dat zien Bianca de Vos, Marian Tangenberg en Alie de Vries in ieder geval graag in de nieuwe gemeenteraad. En het sociale beleid, moet beter ,,Hoe kun je mens zijn en niet sociaal?’’ vindt Marian. Voor de SP staan drie vrouwen te popelen om het geluid van de SP in de Hoogeveense gemeenteraad te laten horen. Alle drie staan ze op verkiesbare plaatsen. Een interview met drie SP-vrouwen die van wanten weten.

Lees verder
28 februari 2010

BLOG: Nuttige verkiezingsmarkt


Door Bianca de Vos - Afgelopen zaterdag namen de Hoogeveense partijen deel aan de verkiezingsmarkt. Ongelooflijk veel zwevende kiezers kwamen voorbij met hun groeiende stapels folders en gadgets.

Lees verder

Pagina's

U bent hier