h

SP wil een jongerencentrum

24 januari 2010

SP wil een jongerencentrum


De SP komt dit jaar voor het eerst in de gemeenteraad. Een van de dingen waar de partij zich voor wil gaan inzetten is een jongerencentrum. Veel jongeren klagen dat er in Hoogeveen niets te doen is. De huidige politici zetten in op evenementen.

Maar de SP wil graag dat jongeren structureel een plek hebben waar ze naar toe kunnen om elkaar te ontmoeten en zich te vermaken. Het huidige beleid is dat jongeren zelf initiatief moeten tonen en met plannen naar de gemeente moeten gaan. Het voorbeeld van de skatehal die er nooit gekomen is laat zien dat zelfs initiatiefrijke jongeren niet veel voor elkaar kunnen krijgen.

De SP wil graag dat er een aanbod is waar jongeren zeven dagen per week gebruik van kunnen maken op vrijblijvende basis. In een groot, nog te bouwen multifunctioneel jongerencentrum, moeten jongeren terecht kunnen voor bijv. muziek maken of luisteren, dans, skaten, klimmen, sporten, schilderen, gedichten schrijven, kaarten, darts, pool, discussie, sieraden maken, toneel, videoclubs etc. Dit allemaal gratis of tegen lage prijzen, onder begeleiding van gemotiveerde jongerenwerkers, en in overleg met jongeren zelf. In dit jongerencentrum zouden jongeren hun talenten kunnen ontdekken en uitbouwen. Zij zouden hier kunnen leren verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf en anderen. Bovendien zouden ze zich niet meer hoeven te vervelen, zodat negatieve gevolgen daarvan minder worden.

De huidige Hoogeveens bestuurders willen Hoogeveen op de kaart zetten met reclamecampagnes en prestigieuze projecten. De SP investeert graag in mensen, en wil graag dat Hoogeveners trots zijn op hun stad omdat het er prettig wonen is. Natuurlijk kost een jeugdcentrum als dit heel veel geld. Maar volgens de SP levert het een hoop besparingen op aan menselijk leed en vandalisme- en criminaliteitsbestrijding. Verder vindt de SP dat onnodig wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld een waterbak aan de Hoofdstraat of reconstructies van wegen. Dit kost vele miljoenen die ook op een andere manier kunnen worden ingezet. Bovendien is een mega-jongerencentrum als dit een uniek project waarmee Hoogeveen zich ook op de kaart kan zetten als men dat nu zo nodig vindt.

U bent hier