h

BLOG: Nuttige verkiezingsmarkt

28 februari 2010

BLOG: Nuttige verkiezingsmarkt


Door Bianca de Vos - Afgelopen zaterdag namen de Hoogeveense partijen deel aan de verkiezingsmarkt. Ongelooflijk veel zwevende kiezers kwamen voorbij met hun groeiende stapels folders en gadgets.

De politiek is zo'n chaos tegenwoordig, veel mensen zijn de weg kwijt. Lokaal valt het allemaal best nog wel mee, maar dat zien mensen natuurlijk niet op televisie. In ieder geval stonden ze open voor de ideeën van partijen die voorheen de hunne niet waren. Dat is natuurlijk gunstig voor de SP.

We hadden wat bedragen uit de begroting overgeschreven om mensen een idee te geven waar bezuinigd of geïnvesteerd zou kunnen worden. Een aantal mensen wilden wel aangeven waar zij ruimte zagen. Of juist waar ze meer wilden investeren. Helaas stond niet alles er op. 'Waar staat de zorg?'
Ja, daar had ik ook naar gezocht in de stukken van de gemeente, maar ik kon het niet vinden. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen geld wordt uitgegeven aan zorg. Maar toch jammer dat het zo moeilijk is terug te vinden om het naast andere getallen te kunnen zetten.

De mensen die het wel invulden zagen net als wij ook wel waar wat geld vandaan gehaald kon worden; de prestigieuze projecten in het Bentinckspark en op het Kaapplein. Sporten kunnen we nu ook al, waarom moet dat nog 26,6 miljoen kosten? Parkeren kunnen we ook al, waarom moet dat ondergronds voor 17 miljoen? Vragen waarop wij ook geen antwoord hebben, maar die we zeker zullen stellen als we in de gemeenteraad zitten straks!

U bent hier