h

SPeloton langs Hoogeveense fietspaden

22 februari 2010

SPeloton langs Hoogeveense fietspaden


Omdat de SP voorzieningen voor fietsers erg belangrijk vindt heeft zij afgelopen zaterdag een fietstocht gemaakt door Hoogeveen. Doel van de tocht was om langs goede en minder goede plekken voor fietsers in Hoogeveen te gaan en er een aantal van in kaart te brengen.

Goede voorzieningen zijn bijvoorbeeld de nieuwe fietsbruggen bij Erflanden en Krakeel. Ook liggen er heel veel mooie fietspaden. Maar er zijn ook veel kapotte en hobbelige betegelde fietspaden. De SP ziet graag meer asfalt om deze problemen tegen te gaan. Ook betonplaten zijn een goede oplossing. Wat opviel was dat zelfs in nieuwe situaties niet altijd goed rekening wordt gehouden met fietsers. Zo stopt in de vernieuwde Schutstraat het fietspad op een plek waar de auto's juist naar rechts voorsorteren. Ook is diezelfde Schutstraat voor fietsers minder aantrekkelijk geworden omdat zij diverse stoepranden over moeten als zij naar het tegenoverliggende fietspad willen. Apart liggende fietspaden leiden er wel vaker toe dat fietsers rare slingers moeten maken. Bij de kruising van Goghlaan/van Limburg Stirumstraat of bij de Newtonstraat/Industrieweg bijvoorbeeld.

Een lid van de fietsersbond reed mee met de SP en vertelde dat zij de gemeente al eens eerder een lijstje met knelpunten voor fietsers had doorgegeven. Helaas is daar niets mee gebeurd.
Een uitgebreid verslag van de tocht, en de knelpunten die de SP tegengekomen is kunt u nalezen door op onderstaande link te klikken:
verslag "Op Fietse"

U bent hier