h

Verkiezingsdebat Elim

4 februari 2010

Verkiezingsdebat Elim


In Elim vond (kennelijk traditiegetrouw) het eerste verkiezingsdebat plaats. Nou ja, het eerste, eigenlijk waren de degens al eens gekruist in het Alfacollege, maar toen was het nog geen campagnetijd. Voor ons de eerste keer ooit dan maar. Interessant hoor, zo'n bijeenkomst. Het wordt natuurlijk georganiseerd zodat de mensen hun keuze kunnen maken, maar er zitten nauwelijks mensen in de zaal die niet op een of andere manier bij de politieke partijen zitten. Of journalist zijn.

Theo Mostert van het dagblad kwam me de hand schudden. Hij vertelde mij dat ik hem al twee keer telefonisch had gesproken. Leuk om hem dan in het echt te zien. Ik zal het nu onthouden. Namen, dat is wel iets waar ik beter op moet letten. Leerpuntje...

Maar inhoudelijk over het debat?
We zijn het allemaal opvallend eens, in verkiezingstijd wordt er natuurlijk van alles beloofd. Je zou bijna gaan denken dat Hoogeveen echt gaat inzetten op fietsen; iedereen was er voor. Niet geheel ten onrechte vroeg de gespreksleider waar die fietspaden dan blijven, want die werden acht jaar geleden ook al beloofd. Het fietspad naar Hollandscheveld is nog steeds een puinzooi. Ja, klopt, 's zomers moet ik er wel eens langs op de skates. Als het even kan neem ik een andere weg! En dat is al jaren zo!

Het bleef allemaal een beetje tam. Zit het echt allemaal zo dicht bij elkaar in Hoogeveen? Natuurlijk niet. Maar theorie is natuurlijk wat anders dan praktijk. Voor mijn dochter, die dit jaar voor het eerst op een gemeentelijke partij mag stemmen, is het niet duidelijker geworden.
De partijen gaan elkaar de komende periode nog wel vaker treffen. Laten we hopen dat het dan wat explicieter wordt.

Bianca de Vos

U bent hier