h

Met de "Megafeun" door Hoogeveen

2 maart 2010

Met de "Megafeun" door Hoogeveen


Door Gary James - Vroeger zag je ze veelvuldig; auto's met een megafoon op het dak. De SP heeft dit oude campagnemiddel weer doen herleven in de wijken en dorpen van Hoogeveen. Weliswaar niet met een megafoon op dak, maar vanuit het autoraam met een ouderwetse megafoon.

Afgelopen zaterdag begonnen Gary en Dirk omstreeks 10.00 uur voor de rondrit door de dorpen. Gary bediende de megafoon, terwijl Dirk achter het stuur kroop. Hollandscheveld kwam het eerst aan bod, waar langzaam door de buurten rijdend luid "getetterd" werd door de megafoon (of zoals Gary het zo mooi noemt, de "megafeun"). Korte zinnen als: "De SP doet mee", "de SP voor meer hart in de politiek", "de SP doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen", "stem SP lijst 8", "meer sociale woningbouw, voor lagere huren ...stem SP ...bis!" en nog meer van dit soort strijdkreten.

De mensen zijn deze vorm van informatie overdracht kennelijk vergeten want de SP trok veel bekijks en veel verbaasde blikken, en bovendien veel lachende kinderen die buiten aan het spelen waren. Overal verschenen er mensen achter de ramen om naar het spektakel te kijken. De reacties liepen uiteen tussen een `krampachtig negeren` tot een blij opsteken van duimen. Een sportvisser in Tiendeveen had de euvele moed te roepen: "Hebben jullie niets beters te doen!" Halverwege verwisselde Gary en Dirk van plaats zodat Dirk de megafeun over kon nemen. Dirk had duidelijk een anderhalf uur de tijd gehad om erover na te denken want hij kwam met nog wat goede korte leuzen als, "de zwaarste lasten op de sterkste schouders". Steeds meer betrokken raakte onze Dirk bij de kunst van het tetteren, en hij wist van geen ophouden.

Onze vergunning liep tot 13,00 uur en om 5 voor 1 togen we richting Buizerdlaan. Als toetje trakteerde Gary Dirk op de Arend door daar om 2 minuten voor 1 op de parkeerplaats te gaan staan. Dirk trok alles los en schetterde 2 minuten vol tegen de Arend aan, de bewoners eraan herinnerend dat wij van de SP het waren die voor behoud van de Arend knokten.

Maandagmiddag vergezelde John Gary, en tegen 16.00uur en reden naar de dorpen, zoals Pesse en Fluitenberg, welke ze zaterdag niet bezocht hadden. Hier meer van wat zich zaterdag ook afgespeeld had. Na bezoek aan deze dorpen , toog de megafeun richting Hoogeveen en reed John door allerlei hofjes en in de buurt van winkelcentrum de Weide, winkelcentrum op het Schutplein en tenslotte weer richting Krakeel. Al met al een geslaagde operatie en voor herhaling vatbaar lijkt, aldus Gary; "...je bereikt er veel mensen mee en de kosten zijn gering."

U bent hier