h

Stem 3 maart lijst 8: SP

2 maart 2010

Stem 3 maart lijst 8: SP


Aanstaande woensdag 3 maart vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor de SP in Hoogeveen een spannende dag, want met hoeveel zetels zullen ze hun debuut maken in de Hoogeveense raad?

De SP wil Hoogeveen nog menselijker en socialer maken. Met de kernwaarden gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit zal de SP haar visie in de raad weer geven. Maar wat betekent dat voor u als kiezer. Waar kies je voor als je SP stemt?

De SP is een partij voor iedereen, een echte partij voor het volk. Ook buiten verkiezingstijd gaan de SP'ers de straat op om de mensen te vragen waar men tegen aan loopt. De SP is de partij voor de hardwerkende mensen, voor de werknemer, ondernemer en vrijwilliger. Maar de SP is ook de partij voor de mensen met weinig toekomstperspectief. Iedereen telt mee in deze maatschappij, samen staan we sterk, met zijn allen moeten we het doen. In de huidige samenleving groeien de mensen steeds meer uit elkaar. Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter, de rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer. Ook worden de Nederlanders minder tolerant tegen elkaar. Complete bevolkingsgroepen krijgen de schuld opgelegd van de problematiek die wordt veroorzaakt door een kleine groep mensen. Er wordt steeds meer geroepen dat er harder gestraft moet worden, maar is dat de oplossing van het probleem?

De SP gaat voor preventie. Dus meer blauw op straat, maar ook moet er meer ruimte geboden worden voor bijvoorbeeld jongerenwerkers, straat- en gezinscoaches. De mensen moeten bij elkaar gebracht worden, en niet tegen elkaar in het harnas worden gejaagd. Meer camera-toezicht is dan ook geen oplossing. Alleen daar waar nodig zal er extra camera-toezicht plaats kunnen vinden, maar het is belangrijker dat de agenten hun werk kunnen doen op straat. Ook het verruimen van de openingstijden in de horeca zal er toe leiden dat er minder agressie wordt gevormd tijdens het uitgaan. Ook moeten er meer voorzieningen komen voor de jongeren. Jongeren moeten de ruimte krijgen om onze toekomst verder uit te bouwen.

En er is meer, stem je SP, dan kies je voor meer betaalbare woningen. De trend van de woningbouw-corporaties en projectontwikkelaars loopt niet in de lijn van de vraag. Het aanbod aan woningen is in prijs alsmaar gestegen terwijl er vraag is naar betaalbare woningen, zowel huur als koop.
En stem je SP dan kies je voor goede bibliotheek-voorzieningen in de buurt en in het dorp. Er zijn weliswaar mogelijkheden om afhaalpunten te creëren, bemand door vrijwilligers, maar de gemeente kent hier geen actief beleid in. De gemeente moet meehelpen en meedenken om deze afhaalpunten te kunnen bemannen. Ook kies je voor meer duurzaamheid als je SP stemt. De gemeente zal het aanschaffen van, bijvoorbeeld, zonnecollectoren beter moeten stimuleren. Nieuwbouwprojecten zullen zo duurzaam mogelijk gebouwd moeten worden.

En natuurlijk stem je SP voor een betere zorg. De wachtlijsten in de ouderencentra moeten worden weggewerkt, bovendien hebben ouderen de vrijheid om te kiezen in welk zorgcentrum ze willen wonen. De WMO kan nog beter, zo zullen adviezen door maatschappelijke instanties beter overgenomen moeten worden. De WMO-gelden moeten volledig worden ingezet op de plek waar zij voor bedoeld zijn; voor de zorg aan mensen. Ook moet de gemeente beter toezien op het WMO-vervoer, want daar gaat het nu gewoon te vaak mis. En de SP is tegen de marktwerking en privatisering van de zorg.
Waar de SP allemaal voor staat is te lezen in ons verkiezingsprogramma en ook in onze nieuwsberichten betreffende de verkiezingen staan veel onderwerpen beschreven.

3 maart 2010 heeft u wat te kiezen.

Stem daarom SP, zeker NU

U bent hier