h

Breed onderwijsdebat

18 mei 2010

Breed onderwijsdebat

Het Roelof van Echten College uit Hoogeveen, heeft het initiatief genomen om in het licht van de Tweedekamerverkiezingen een bijzonder en uniek debat te organiseren: het Breed Onderwijsdebat op 20 mei 2010 van 14:00 tot 17:00 in De Tamboer te Hoogeveen.

In het Breed Onderwijsdebat komen leerlingen van Drentse VO-scholen bijeen om met landelijke politici te debatteren over actuele onderwijsthema’s. Onder leiding van een ervaren debatleider discussiëren leerlingen en fractiespecialisten aan de hand van stellingen met elkaar. Onder meer Tofik Dibi (Groen Links), Jan-Jacob van Dijk (CDA), Marianne Besselink (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Hugo Scherff (CU), Betty de Boer (VVD) en Stientje van Veldhoven (D66) zullen aanwezig zijn. Ook worden ouders, docenten, onderwijsbestuurders en -directeuren bij het debat betrokken. Het Breed Onderwijsdebat schept de mogelijkheid om van leerlingen, ouders en deskundigen zelf te horen hoe het onderwijs beter kan!

Maar liefst 9 scholen participeren in het debat:
CSG Dingstede te Meppel, Esdalcollege te Emmen, Hondsrugcollege te Emmen, Dr. Nassau College te Assen, De Nieuwe Veste te Coevorden, Roelof van Echten College te Hoogeveen, RSG Stad en Esch te Meppel, CS Vincent van Gogh te Assen en RSG Wolfsbos te Hoogeveen

Het Breed Onderwijsdebat is een initiatief van het Roelof van Echten College in Hoogeveen. De VO-raad, Besturenraad, Ouders en Coo, LAKS, de PO-raad en de Stichting Beroepskwaliteit Leraren ondersteunen dit initiatief.

Onder andere de SP zal met een stand aanwezig zijn. Bij deze stand kunnen ook handtekeningen worden gezet tegen de afschaffing van de basisbeurs.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13.30 uur Ontvangst en zaal open
  • 14.00 uur Welkomstwoord Alexander Rinnooy Kan
  • 14.10 uur Uitleg debat door debatleider
  • 14.15 uur Debatronde I
  • 15.15 uur Pauze
  • 15.45 uur Debatronde II
  • 16.45 uur Verkiezing beste debaters en prijsuitreiking
  • 17.00 uur Slotwoord en feestelijke afsluiting

U bent hier