h

De grote schoonmaak is begonnen

4 mei 2010

De grote schoonmaak is begonnen

De Rode Lente komt in Hoogeveen.

Het zal niemand ontgaan zijn dat we binnenkort weer TweedeKamerverkiezingen hebben. Meer dan ooit valt er wat te kiezen voor de mensen. Waar voorgaande jaren de meeste partijen naar het midden toe kropen en nauwelijks nog verschillen lieten zien, worden er nu weer uitgesproken meningen verkondigd. Er is weer een duidelijke scheiding tussen links en rechts.

Straks mogen we een stem uitbrengen op wat we willen voor ons land. Willen we met de rechtse partijen verregaande bezuinigingen op voorzieningen als AOW, zorg, onderwijs en veiligheid? Of geloven we de linkse partijen die zeggen dat het anders kan? De kiezer bepaalt.

Veel mensen weten niet wat ze moeten kiezen. Veel mensen denken zelfs dat het niet uit maakt welke partijen in de regering komen. Toch is het minste wat we moeten doen als kiezers, ons verdiepen in de partijen en hun standpunten. Niet gewoon hetzelfde invullen als de vorige keer, maar bekijken wat die partij in het verleden met onze stem heeft gedaan, en weten wat hun huidige standpunten zijn.
De verschillende partijen zullen deze standpunten in de komende campagnetijd weer onder de aandacht brengen. Iin Drenthe slaan de verschillende SP-afdelingen de handen ineen om campagne te voeren. Ieder zaterdag zijn in een andere stad SP-ers uit de hele provincie te vinden. Dat betekent voor de komende zaterdagen een hoop rood op straat. De aftrap van deze 'Rode Lente' is zaterdag in Hoogeveen.

Het thema van de SP-campagne is Grote Schoonmaak. Aan de hand van eenvoudige stellingen kunnen de mensen in Hoogeveen hun keuze bepalen.
Voor het bepalen van een keuze kunnen mensen overigens ook terecht bij een objectieve kieshulp, namelijk via het Kieskompas op internet, dat sinds dinsdag in de lucht is.

U bent hier