h

Laatste campagnedag

8 juni 2010

Laatste campagnedag


Vandaag is het de laatste dag om campagne te voeren. De SP Hoogeveen deelt de laatste ZO-kranten, sponsjes en laatste-dagkaarten uit, en er zijn nog enkele posters geplakt.

Het einde van de campagne is in zicht. In deze drukke periode is er veel werk verzet. Meer dan 18.000 ZO-kranten zijn bezorgd in de gemeentes Hoogeveen en De Wolden. Ook zijn alle verkiezingsborden voorzien van de, inmiddels welbekende, "Grote Schoonmaak"-posters. En er zijn flyers uitgedeeld op het station, in winkelcentra, bij bedrijven en ook bij diverse instellingen.

En het boekje "Weet jij het al" is cadeau gedaan aan diverse lagere scholen en kindcentra. Verder was er natuurlijk ook nog de "De Rode Lente in Drenthe". Deze gezamenlijke campagne, waarbij alle Drentse afdelingen aan meededen, was een groot succes.
In Hoogeveen, Meppel, Emmen en Assen heeft de SP het centrum letterlijk rood laten kleuren door de massale aanwezigheid van veel SP'ers.
Op enkele plaatsen is Emile Roemer te zien, zoals bij het winkel-centrum de Wielewaal. Job Cohen neemt ook nog even een kijkje tussen de coulissen.











De SP Hoogeveen heeft haar best gedaan, en hopelijk laat zich dat uitpakken in een mooi resultaat. Nederland is geen rechtse regering nodig. Het verschil tussen rijk en arm wordt dan alsmaar groter, en bovendien wordt de rekening van de crisis keihard bij de burgers neergelegd, in plaats van de veroorzakers. Op onze laatste-dagkaarten (zie www.sp.nl) wordt dan ook duidelijk uitgelegd dat het niet over rechts mag gaan. Dat zou de doodssteek zijn voor de armen, de chronisch zieken, de hardwerkende ondernemers uit het kleinbedrijf, de studenten en noem maar op. De VVD zorgt niet voor oplossingen, de VVD creëert grote sociale problemen; een tweedeling in de maatschappij waar niemand op staat te wachten. Een stem voor de VVD is een stem voor moderne slavernij. En toch is het vreemd dat de VVD bovenaan staat in de peilingen. Maar de kiezer zal na 9 juni bedrogen uitkomen met een stem op de VVD.

Om Emile Roemer eens te quoten: "Een broze economie is als een jong plantje, je moet het water geven. En u komt met zo'n snoeischaar." Want de VVD snoeit de economie kapot. Kies daarom bewust voor een linkse coalitie met een sterke SP.

STEM SP, WANT DAAR KOMEN WE WEL VERDER MEE!


U bent hier