h

SP plakt posters in Hoogeveen

23 januari 2011

SP plakt posters in Hoogeveen


De verkiezingsborden staan er weer, de verkiezingen voor de provinciale staten komen er aan. Volgens minister-president Mark Rutte zijn de komende verkiezingen een test voor het beleid van zijn kabinet. De provincies kiezen namelijk de eerste kamer, de kamer die nieuwe wetten kan goedkeuren of afkeuren.

In de eerste kamer hebben de rechtse partijen van het kabinet nu nog geen meerderheid. Dat bleek al toen de eerste kamer de BTW-verhoging op cultuur voorlopig tegen hield. Als na de verkiezingen VVD, CDA en PVV ook in de eerste kamer een meerderheid hebben kunnen de plannen van het kabinet niet meer tegengehouden worden.

Roemer van de SP heeft de uitdaging van Rutte opgepakt en er een pro-test van gemaakt; iedereen die kiest vóór een goede zorg, vóór goed onderwijs, vóór goede voorzieningen en vóór werkgelegenheid stemt SP. Een pro-test stem dus. De SP is er graag als eerste bij om de borden te beplakken. Deze partij heeft traditiegetrouw grote banners waar andere partijen over heen kunnen plakken zodra ook zij er aan toe zijn de verkiezingsposters op te hangen. Op sommige borden was Solidare al van de partij. Daar konden de banners alleen nog verticaal geplakt worden.

U bent hier