h

Natuur te duur? Kom naar de manifestatie op 20 maart!

16 februari 2011

Natuur te duur? Kom naar de manifestatie op 20 maart!


Op zondag 20 februari roepen natuurorganisatie iedereen op om samen warm te lopen voor natuur in Drenthe. De natuur is het waard om in te blijven investeren. Dit kabinet wil 40 procent gaan bezuinigen op de budgetten voor natuurbeleid. Als de voorgestelde maatregelen doorgaan, zal dat betekenen dat de kwaliteit van veel natuurgebieden achteruit gaat.
Kijk op www.warmlopenvoornatuur.nl

Er is geen geld meer om het netwerk van natuurgebieden af te maken. Ook kunnen noodzakelijke maatregelen, bijvoorbeeld om verdroging van natuur tegen te gaan, niet worden uitgevoerd. Zelfs voor het beheer van bestaande natuurgebieden is er mogelijk niet meer voldoende geld. Dat kan ertoe leiden dat planten- en diersoorten verdwijnen en terreinen veel minder toegankelijk worden voor bezoekers.

Loop mee!
Loop daarom samen met ons warm voor natuur en kom op 20 februari naar het Dwingelderveld. Vanaf zes locaties wandelen we naar het bezoekerscentrum, waar tussen 14.00 en 15.00 uur de gezamenlijke manifestatie plaatsvindt.

Bij elke locatie vertrekt op een bepaald tijdstip een gids. U kunt de route ook zelf lopen. Bij de langere wandelingen kunt u per bus terug naar uw startlocatie. Als u gebruik wilt maken van de bus, is aanmelden verplicht. Via de website van Natuurmonumenten kunt u zich aanmelden voor de bus.

Activiteiten
Bij het bezoekerscentrum zijn tussen 13.00 en 16.00 uur doorlopend een aantal leuke activiteiten:

Popcorn bakken, op grote zeven, bij de vuurplaats.
Marshmallows roosteren bij de vuurkorf.
Waterdieren ontdekken in de watergang.

Vanaf 14.00 uur kunt u ook:

Uw handtekening plaatsen voor natuur op de grote ansichtkaart.
Meedoen met het spel 'Warmlopen voor natuur: Pump to Jump: haal de hoogste score!'
Meedoen met een mini-excursie naar de vogelvoederplaats in het bos of de kloosterplaats.

U bent hier