h

Met de Franse slag

24 augustus 2012

Met de Franse slag

"Met de Franse slag' hebben de voorgaande kabinetten van de laatste decennia het hele publieke bezit om zeep geholpen. Veel publieke diensten zijn nu marktpartijen geworden, en ook de zorg wordt steeds meer een markt. Dat kan niet langer zo doorgaan. De SP wil schoon schip maken in Den Haag.

De sponsjes van de SP staan dan ook symbool voor het opschonen van politiek Den Haag. Nederland is van een verzorgingsstaat, waarin iedereen sociale zekerheden kende, afgegleden naar 'BV Nederland'. Het draait nu niet meer om de mensen, maar om het geld. Als het aan de SP ligt krijgen de mensen die sociale zekerheden weer terug, wordt de kloof tussen arm en rijk kleiner en zal de mens weer centraal staan. En uiteraard zal de SP ook zorgvuldig om gaan met de financiën.

Afgelopen vrijdag ging de SP de Hoofdstraat in Hoogeveen op om sponsjes uit te delen. Op de Hoofdstraat waren diverse activiteiten aan de gang met als thema 'Franse dag'. In Frankrijk waait er sinds tijden eindelijk weer een linkse wind, en daar is Nederland ook hard aan toe. De Franse dag heeft dus een dubbele betekenis gekregen. Met de SP-bakfiets, afgeladen met sponsjes, gingen de SP'ers de Hoofdstraat op. De mensen namen de sponsjes dankbaar aan, en in een mum van tijd was de bakfiets leeg. Honderden sponsjes zijn weggegeven, en daarnaast ook frisbees en strandballen.

Waar andere partijen een 'werkbezoek' brengen aan grote bedrijven in Hoogeveen, gaat de SP liever op werkbezoek bij de mensen op straat. En dat doet de SP ook buiten verkiezingstijd om. Door met de mensen te praten weet de SP wat er zoal leeft op straat. Veel mensen uiten hun bezorgdheid over de werkgelegenheid in Hoogeveen. Bijvoorbeeld bij Fokker, die onderdelen maakt voor de JSF, een geldverslindend prestige-project waar slechts een klein beetje werkgelegenheid aan over wordt gehouden. De SP deelt echter wel de zorgen van de mensen, want het gaat er wel om dat er brood op de plank moet komen. De SP kiest niet voor een duurzame JSF, maar voor een duurzame investering in de werkgelegenheid. Ook voor Hoogeveen. De SP maakt zich sterk om ook buiten de Randstad meer banen te creëren, ook voor hoger opgeleid personeel. En met het geld wat nu in de JSF wordt gestoken, kan de SP meer werkgelegenheid bieden.

U bent hier