h

Stuur Achmea een anzichtkaart

5 oktober 2012

Stuur Achmea een anzichtkaart


Zaterdag 6 oktober start van de actie 'Stuur Achmea een ansichtkaart' die is opgezet door het actiecomité 'Bethesda Moet Blijven'. De media toont uitgebreid belangstelling voor deze actie. RTV Drenthe, DvhN, Hoogeveensche Courant en ook Regiohoogeveen.nl zal verslag brengen.

In de Hoofdstraat worden er ansichtkaarten uitgedeeld, waarmee u Achmea dringend kunt vragen alles in het werk te stellen om de dreigende afslanking van Ziekenhuis Bethesda te voorkomen. De tekst eindigt met de mededeling dat u in december de rol van Achmea met betrekking tot de reorganisatie van Bethesda zwaar zult laten meewegen bij uw keuze voor de 2013.

Er is voor Achmea gekozen omdat velen uit dit zorggebied op de één of andere manier zijn aangesloten bij deze zorgverzekeraar. Vrijdagmiddag vind er op verzoek van Achmea een gesprek plaats met het actiecomité. Achmea wil graag hun standpunten verduidelijken.

Handtekeningen
Tegelijkertijd zal het comité, mogelijk aangevuld met een aantal vrijwilligers, handtekeningen verzamelen. De lijsten met handtekeningen worden op 11 oktober door oud-bestuurslid van het Bethesda ziekenhuis de heet Auke Pot, overhandigd aan burgemeester Loohuis die deze handtekeningen hoopt te gebruiken als extra drukmiddel op de Raad van bestuur van de zorggroep Leveste Middelveld. Zij nemen de beslissingen over de toekomst van het ziekenhuis.

De fractievoorzitters hebben laten weten om niet deel te nemen aan deze actie of zaterdag handtekeningen te verzamelen omdat, met uitzondering van Bianca Behr (fractievoorzitter van de SP). Men kiest voor de diplomatieke weg ondanks de oorlogsretoriek van afgelopen zaterdag op Radio Hoogeveen. Henk Reinders deed toen namens alle fractievoorzitters de uitspraak "Als ze Bethesda uitkleden krijgen ze oorlog!"

U bent hier