h

Bethesda, onze zorg!

14 maart 2018

Op iedere locatie van Treant verloskunde

Woensdagmiddag demonstreerden alle politieke partijen van Stadskanaal voor het Refaja ziekenhuis. Eensgezind. Volgens de berichten zou verloskunde in Stadskanaal dicht gaan zodat verloskunde in Emmen weer open zou kunnen. Verloskunde Emmen is al enkele maanden gesloten aangezien Treant onvoldoende kinderartsen voor Emmen heeft om de afdeling 24 uur per dag open te houden. In Stadskanaal leidt dit veel vragen. Voor de politiek in Stadskanaal is opheffen van verloskunde in het Refaja volkomen onacceptabel. De SP-Stadskanaal organiseerde het protest.

Lees verder
23 februari 2018

Open brief naar Treant

Foto: SP

Naar aanleiding van de berichten van Treant met betrekking tot mogelijke scenario's van sluiting kindergeneeskunde en verloskunde schrijven de SP afdelingen Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen een open brief aan het bestuur van Treant.

Lees verder
11 december 2017

Laat het Scheper en Bethesda van ons allemaal zijn

De sluiting van verloskunde in het Scheperziekenhuis in Emmen kwam afgelopen week hard aan. Hoe is het mogelijk dat je in Emmen niet meer je kind als het nodig is in het ziekenhuis ter wereld kunt brengen? De gedeputeerde haastte zich in shock naar de plaats des onheils, terwijl de Emmense politiek liet weten ontzet te zijn.

Lees verder
14 januari 2015

Meer kamervragen Bethesda

Het bestuur van de Treant-ziekenhuizen (Hoogeveen, Emmen, Stadskanaal) zegt al vanaf de eerste samenwerking dat het Hoogeveense Bethesda een volwaardig ziekenhuis blijft. Toch komen er de laatste dagen steeds meer stukken naar buiten waaruit blijkt dat ons ziekenhuis de Intensive Care kwijt raakt of misschien zelfs al wel kwijtgeraakt is. En mét de IC ook de zwaardere operaties waar een IC voor nodig is.

Lees verder
9 januari 2015

GL en SP willen duidelijkheid over Bethesda

Hoogeveen - Opnieuw onrust met betrekking tot Bethesda. Aanleiding hiertoe is een interne e-mail van Bethesda waarin o.a. staat dat intensive care patiënten zo spoedig mogelijk naar Emmen moeten worden overgebracht met als mogelijk gevolg dat de intensive care afdeling in Hoogeveen gaat sluiten.

Lees verder
26 november 2014

Overstapavond goed bezocht

Het actiecomité voor behoud van Bethesda hield maandag 24 november een informatie­avond over zorgverzekeringen. Aanleiding hiervan was dat we geen vertrouwen meer hebben dat Zilveren Kruis Achmea, met tweederde van de patiënten in deze buurt, er voor zal zorgen dat Bethesda een volwaardig ziekenhuis blijft.

Mevrouw Haveman, inkoper van Achmea en gesprekspartner van het comité noemde als voorbeeld dat mensen voor een ingreep aan spataderen best wat verder weg kunnen reizen. Maar spataderen verwijderen is geen hoogwaardige zorg en zou dus prima in Bethesda kunnen blijven. De enige reden dat Achmea het nodig vindt deze zorg te verplaatsen is een financiële; Als de specialist op één plek alle spataderen kan behandelen kan hij goedkoper werken. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, maar het laat duidelijk zien waar het tegenwoordig bij de verzekeraars om gaat. Het moet goedkoper. En ze doen daarbij of het gaat om onze premie, maar de miljarden die verdwijnen in de zorg komen niet terug in onze premie. Sterker nog, de zorg wordt steeds minder, maar de zorgverzekeringen worden steeds duurder.

Lees verder
23 oktober 2012

SP stelt Kamervragen over Bethesda

Tweede Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven (beiden SP) zullen Kamervragen gaan stellen over de ontwikkelingen omtrent ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Beide fractiespecialisten op gebied van zorg, maken zich grote zorgen over de toekomst van de positie van streekziekenhuizen, zoals Bethesda.

Lees verder
12 oktober 2012

Renske Leijten op de bres voor Bethesda


Donderdag werd onder grote belangstelling de petitie voor Bethesda overhandigd aan de burgemeester. Ons kamerlid Renske Leijten was er bij. Natuurlijk was ze er bij; het is haar taak, zegt ze, om dit soort initiatieven te ondersteunen.

Lees verder
8 oktober 2012

Media-aandacht voor ziekenhuisactie

Afgelopen zaterdag stond het Comité Actie voor Bethesda op de Hoofdstraat in Hoogeveen om handtekeningen op te halen om ziekenhuis Bethesda open te houden. Ook werden er anzichtkaarten uitgedeeld die naar Achmea gestuurd kunnen worden met de oproep om ook goede zorg in het ziekenhuis in Hoogeveen te laten uitvoeren.

Lees verder
7 oktober 2012

Veel steun voor 'Actie voor Bethesda'

Afgelopen zaterdag stond het comité 'Actie voor Bethesda' achter onze stand op de Hoofdstraat. Met elkaar willen we ervoor zorgen dat we in de buurt naar het ziekenhuis kunnen. Voorbijgangers gaven voorbeelden hoe belangrijk het is om een ziekenhuis in de buurt te hebben. 'Als ik tien minuten later in het ziekenhuis was geweest was ik dood geweest.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier