h

SP geeft gevaarlijke kruising door aan VVN

23 mei 2013

SP geeft gevaarlijke kruising door aan VVN

De reconstructie van het kruispunt van de Schutstraat en de Griendtsveenweg (bij Klok) heeft al heel wat stof doen opwaaien. Volgens veel mensen is de veiligheid voor fietsers niet toegenomen of zelfs verslechterd. Doordat fietspaden tweerichtingsverkeer geworden zijn, is op twee plaatsen achter de oversteek, op het fietspad zelf een kruising gecreëerd. Als het rustig is, is dat geen probleem maar het is vaak druk op dit punt. De SP probeert al enige tijd het college te bewegen deze onveilige situatie te veranderen. Na officiële schriftelijke vragen van de partij, antwoordt het college nog steeds dit niet van plan te zijn.

SP-raadslid Behr: 'Ik begrijp werkelijk niet dat men deze gevaarlijke situatie zo laat bestaan. Ook al zijn ongelukken tussen fietsers minder gevaarlijk dan tussen auto's, dat is geen reden ze dan maar niet serieus te nemen. Wij vinden ook botbreuken door een gevaarlijke verkeerssituatie een kwalijke zaak. We hebben nu een melding gedaan bij het meldpunt van Veilig Verkeer Nederland. Dat kan overigens iedereen doen. Ik wil mensen die het met ons eens zijn wat betreft dit kruispunt daarom vragen om ook een melding te doen via de website. Als een hoop mensen dit doen komt er misschien nog eens schot in de zaak!'

Het meldpunt van VVN is actief sinds 14 mei. Via de website https://viaclick.via.nl/vvn/ kan iedereen onveilige verkeerssituaties doorgeven. Ook kunnen foto's van de verkeerssituaties worden geupload.

U bent hier