h

Succes in een klein hoekje: Spiegel Carstenstraat

21 mei 2013

Succes in een klein hoekje: Spiegel Carstenstraat

Soms zijn er geen grote acties nodig om verbeteringen te krijgen, soms kunnen met een direct contact met wethouder of ambtenaar zaken geregeld worden. Soms moet je dan ook genoegen nemen met minder dan je in gedachten had.

De bewoners van de Carstenstraat gaven aan dat de oversteek in de bocht vanaf de begraafplaats naar de Zuiderweg erg gevaarlijk is. Omdat er een electriciteitshuisje in de weg staat, is er namelijk geen goed zicht op de straat. Dat betekent dat automobilisten zich vaak te pletter schrikken omdat er ineens mensen aan het oversteken blijken te zijn. Vaak ging het net goed, en de bewoners maakten zich grote zorgen dat ze een keer iemand voor de auto zouden krijgen.

We hebben bij de gemeente gevraagd om de oversteekplaats of het electriciteitshuisje te verplaatsen. Dat wilde de gemeente echter niet. Argument was dat die 45 meter zicht genoeg is als mensen met een snelheid van 7 kilometer per uur oversteken...

Bij de bijeenkomst van de kerngroep van de SP kwam iemand met het idee om dan een spiegel te plaatsen. Een goedkope oplossing, waarmee mensen die langzaam oversteken in ieder geval kunnen zien of de weg verderop leeg is. Binnen een week na ons voorstel aan de gemeente stond de spiegel er. Het is mooi dat zaken soms ook heel snel kunnen!

U bent hier