h

Politiek café met SP-kamerlid Sharon Gesthuizen over Vluchtelingenkwestie

24 februari 2016

Politiek café met SP-kamerlid Sharon Gesthuizen over Vluchtelingenkwestie

Foto: SP

De lokale afdeling van de SP organiseert op zondag 13 maart in de Tamboer een bijeenkomst over vluchtelingen, het asielbeleid en integratie. SP kamerlid Sharon Gesthuizen, woordvoerder op deze thema’s, zal vertellen over de visie en de standpunten van de SP. Zij gaat daarover ook met het publiek in gesprek.

De SP heeft een duidelijke visie op het vluchtelingen- en asielbeleid. De SP heeft óók begrip voor de zorgen die er leven onder de bevolking. Sommige van deze zorgen zijn heel begrijpelijk en terecht, andere zijn gebaseerd op spookverhalen, die vooral bedoeld zijn om mensen angst aan te jagen.

De SP benadert de situatie rond vluchtelingen met nuchterheid: Niet alle mensen kunnen in Europa wonen; wij zijn verplicht om mensen in nood te helpen, maar er zit natuurlijk een grens aan onze mogelijkheden. Dat is duidelijk. Niet iedereen kan dus worden toegelaten.

Er zijn veel problemen in ons land: in de zorg, in de sociale huursector, in de werkgelegenheid en in de sociale zekerheid. En als je daarmee te maken hebt, zit je misschien niet te wachten op vluchtelingen. Maar vluchtelingen zijn niet de oorzaak van die problemen. De oorzaak van de problemen ligt elders, bijvoorbeeld bij politieke keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

Hierover, en over het 6-puntenplan van de SP om de opvang van asielzoekers goed te regelen, gaat Sharon Gesthuizen graag met u in gesprek. Iedereen is van harte welkom!

Dit politiek café vindt plaats op 13 maart, om 14.00 uur in de Tamboer. De toegang is gratis.  Opgave per mail bij  ineke.bekkering.sp@gmail.com

Reactie toevoegen

U bent hier